Перша частина, що дала зародження величезної франшизи, мені сподобалася. Можу сказати, що продовження також вийшло гідним, хоч і враження від нього трохи слабше. Проте, це зразок якісного сиквелу про що докладніше розповім про нього нижче.

Сюжет стартує із демонстрації нового мутанта Курта. Він має здатність телепортації до різних місць. І в цьому випадку він проникає до офісу президента, але на щастя не встигає нічого з ним зробити. Наші ж герої, яких ми вже знаємо, вирішили його відшукати й з'ясувалося, що він лише жертва впливу іншого лиходія. Загалом старт обраний непоганий. Нам продемонстрували нового персонажа, позначили, що всі герої на місці та наголосили на проблемі між людьми та мутантами.

Щодо технічних аспектів, стрічка залишилася на рівні попередньої. Тут є непогані бійки та різноманітність, але почуття того, що візуал трохи застарів не зникає. Але що мені не дуже сподобалося це лиходій. Він не здатний привернути до себе велику увагу. Його мета - зібрати всіх дійових осіб воєдино і не більше. Я не скажу, що з ним однозначно погано, але ні зовні, ні внутрішньо вразити він не здатний. Через те, що я колись дивився вже цю картину, то для мене є показовим те, що я насилу згадав про нього.

Але з основних плюсів я бачу те, що нам продовжують розкривати всесвіт людей Х. Ми можемо спостерігати, як по шматочках складається минуле Логана. Самій школі мутантів уваги правда приділено мало, але вона відіграє важливу роль у сюжеті. Ще тут чудово демонструє себе персонаж Джин Грей. У неї тут одна із ключових ролей і видно великий прогрес. І вже згаданий новий герой має досить приємний образ. Тому щодо наших дійових осіб усе виконано грамотно. Що сторона добра, що антагоністи у вигляді Містик та Магнето мають своє місце в історії та привертає до себе увагу.

Підсумок. Можу сказати, що продовження не встановило нову планку якості, але справилося зі своїм завданням. Ми побачили розвиток наших улюблених мутантів і поринули у світ фантастики. Також це відмінна сполучна ланка і при цьому самостійний твір. Захоплення я не очікував би, але отримати задоволення під час перегляду можна легко. 7/10