"Кракен-дівча на ім'я Рубі" зроблено доволі добре. Тут є все для анімаційного фільму, що розважить вас упродовж півтори години. Але він ну надто вже схожий на "Я - панда". І якщо "Я - панда" має гостроту (піднімає теми статевого дозрівання дівчинки більше прищів і емоційних гойдалок), то в "Кракені Рубі" все дуже згладжено.

Справа така: в прибережному містечку живе родина кракенів, у яких є дочка Рубі. Всупереч легендам, це не велетенські чудовиська, що топлять кораблі, а схожі на людей молюски, що тихо-мирно ховаються на суші від злих русалок. Те, що вони фіолетові і замість кінцівок у них щупальця, не сильно турбує людей (є смішна сцена, Рубі каже "я з Канади" і всі питання відпадають). Але коли вона рятує з води хлопця, то відкриває в собі здатність перетворюватися на того самого величезного могутнього кракена. І тоді виявляється, що на Рубі покладено обов'язок стати захисницею морів, якому вона не рада. А потім додається тема фальшивої подруги-русалки, що бажає зробити велику капость.

Цілком очікувано, що фільм про підлітків буде про вміння бути задоволеною собою, порозуміння з батьками та подолання несправедливого ставлення однолітків. "Кракен Рубі" все це має і доносить усі свої ідеї правильно. Головний недолік фільму в тому, що вже існує "Я - панда" і робить все це трішки краще.

Окремо відзначу графіку. Хоча фільм є звичайною тривимірною анімацією, вона плавна і дещо стилізована під лялькову анімацію. А оскільки тут буквально багато води, то різні відблиски на вологих поверхнях чудово доповнюють картинку. Еклектика міста на суші створює казкову атмосферу, і також є цікаві підводні місця. Хоча довкілля здається більш деталізованим, аніж гладенькі персонажі.

Я швидше рекомендую "Кракена Рубі", але передусім тим, хто не бачили "Я - панда". Це гарна сучасна казка, що вийшла трохи запізно.