Отже, в японському містечку осторонь жвавого життя стоїть житловий комплекс С. В розпал літньої спеки навколо хтось розкидає мертву рибу, в одній квартирі збираються мусульманські імігранти, декілька людей таємниче зникають, а дівчинка Кімі вирішила послухати легенди від кількох стариганів, в результаті дізнаючись про підземелля, сховане під будинком...

Така цікава зав'язка обіцяє багато, але мене одразу насторожило, що в аніме всього 4 епізоди, трохи довших за 20 хв. Настільки мала тривалість не дозволяє сюжету розкритися. З однозначно позитивних рис треба згадати якість картинки та опенінг (хоча японці так і не навчилися малювати ноги). А ось сценарій надто поспішний і своєю розв'язкою розчаровує. Практично всі персонажі не отримали достатньо екранного часу. Є багато цікавих нестиковок, які потім усе пояснюють. Звідки, наприклад, в ніби 2000 році сучасний смартфон? Однак, автори вирішили, що можна виїхати на посиланнях до творів Лавкрафта, бо Лавкрафт - це круто, а решта вибачиться. Тільки в цьому аніме Ктулху (буквально він) більш-менш доброзичливий, а в решті копіпаста. Разом з тим фінал переповнений невмотивованою жорстокістю з боку цього "доброго" стародавнього божества.

Щодо Кімі, а вона головна героїня все-таки, вже з перших хвилин можна здогадатися, що вона не просто 9-ирічна дівчинка. Є непогані елементи містичного детективу, та вони потім швидко-швидко складаються докупи одним з персонажів. Глядач сидить, слухає 10 хвилин лекцію з історії. Як для жахів, тих самих жахів тут насипано в самому лише кінці фінального епізоду. І якого біса вища істота знову судить про людство за вчинками пари придурків? Позитив у тому, що всі таємниці пояснено і на всі питання дано відповіді.

За епізодів 10 така історія могла б розкритися краще, ніж за 4. А так маємо радше короткий переказ якогось більшого твору, ніж самостійне аніме.