Vitalii Kopach

В основі сюжету фільму міф про Персея.Бюджет картини склав 125 млн.долларів,касові збори становили 492 млн.,тому можна вважати,що фільм себе окупив.Головну роль у фільмі зіграв Сем Вортінгтон,відомий по фільмах "Аватар" та "З міркувань совісті".Режисером виступив Луї Летер'є,друг Люка Бессона,він працював з ним фільмами "Перевізник" і "Перевізник 2".
Під час чергового виходу в море, простий рибак на ім'я Спірос виловлює маленьку дитину.Він вирішує залишити малюка у себе, називає Персей і виховує як рідного сина. Йшли роки, Персей виріс і змужнів. Якось раз хлопець разом з батьком стає свідком того, як солдати руйнують статую верховного бога Зевса, і оголошують війну богам. На них відразу ж обрушується кара в вигляді жахливих потвор фурій,які зливаються воєдино, і приймають вигляд бога Аїда. Господар царства мертвих розправляється з усією родиною Персея, але самому хлопцеві вдається вижити.Після цього він починає мстити богам.
У фільмі,від грецької міфології не залишилося майже нічого,бо заради видовищності автори змішали міфи Скандинавії,Грецої і Сходу.При бажанні,використавши оригінальний міф получився чудовий фільм,бо ця мішанина недоречна.З іншої сторони,це ремейк однойменного фільму 1981 року й він по новому розказує історію Персея.
В цілому,фільм вийшов посереднім.Спецефекти,для 2010 року,не самі найкращі,дуже багато відсебеньок,автор занадто сильно відійшов від оригіналу.Але для одноразового перегляду в компанії друзів він підійде,для Для думаючої публіки фільм буде нецікавим.