Віталік Суль

Фільм «Троя» є екранізацією «Іліади» Гомера. одним із найвидатніших героїв цього фільму є Ахілл, син Фетіди та Пелея. Цю роль зіграв Бред Піт, який ідеально підходить їй, тому що він фізично добре складений і має гарні риси обличчя.
А Ахілл був ідеалом мужності.
Вже в першій сцені фільму – сутичці Богаріуса та Ахілла, розкриваються характер нашого героя. Він – безстрашний воїн. хоробрий і відважний, він має надзвичайні (іноді надлюдські) здібності до користування зброєю. Завдяки цьому Ахілл за кілька хвилин вбиває велетня Богаріуса, який жахає одним своїм виглядом. З іншого боку, Ахілл некерований, для нього немає ні богів, ні царів. Він бореться в першу чергу за себе.
Дуже зворушлива сцена розмови матері Тетіди з Ахіллом. Фетіда попереджає сина, що якщо він залишиться в Ларисі, то Ахілл відчує спокій і щастя, але «коли помруть нащадки твої, згине пам'ять про ім'я твоє». Натомість якщо вирушиш до Трої, то слава впаде на тебе, про тебе будуть пісні складати через 1000 років. Світ запам'ятає твоє ім'я. Якщо ти йдеш до Трої, ти не вернешся додому..." більшість людей обрали б мир, проте для Ахілла. "Спокій викликає неспокій". Він прагнув слави. Сенс його життя - творити історію і лишатись в пам'яті людей. Тому Ахілл вибирає - війну з Троєю.
Війна між Грецією і Троєю, як і будь-яка інша війна, трагедія багатьох доль, Ахілл показаний у ній і як жорстокий вбивця, так і гідний воїн, від якого залежить Греція, без нього війну неможливо виграти. У фільмі бачимо багато сцен, де хоробро бореться непереможений, запальний воїн Ахілл. Він бореться не знаючи страху, бо знає, що все одно помре, як і всі інші. ми також бачимо Ахілла як благородного лицаря. Він врятував Бризейду, двоюрідну сестру Гектора, і закохався в неї. Як бачите, він може бути також чуйним, хорошим і навіть синтемантальним. Він по філософськи міркує про життя з Брісеїдою. Він думає, що боги заздрять нашій смертносботі, кожна наша кожна мить може бути останньою.'' На запитання Брісейди. «Чому ти вибрав долю воїна?» Вона відповідає: «Я не вибирав, я таким народився». Після зустрічі з Брісеїдою та досягнення миру Ахілл був готовий відмовитися від війни та повернутися до Греції. Однак наступна подія - смерть двоюрідного брата Пертрокла - зачепила Ахілла і змінила його ставлення. Ахілл вирішив помститися вбивці свого брата Гектора. Кульмінацією твору стає боротьба між Ахіллом і Гектором. Обоє чудово билися, виявляли велику силу, кожен був готовий віддати життя. Вони обидва залишилися в історії як герої в бою, Ахілл убиває Гектора і оскверняє його тіло...
Пріам, батько Гектора, приходить до Ахілла і просить поховати сина з усіма ритуалами. Ахілл приймає його з зворушенням
він чуйна людина, вміє втягнутися в чужі переживання. Вони обоє оплакують своїх близьких, і відчувають братство в стражданні.
Смерть Ахілла від руки Паріса. Викликаю сум і співчуваю глядачів. Як і передбачалося, пам'ять про Ахілла житиме вічно.