Це вже п'ятий фільм серії "Форсаж". Саме з цього фільму франшиза змінила свої пріоритети з історії про перегони до безбалкового бойовика. Після цієї частини люди розділилися на великих супротивників і шанувальників даного формату. Я ставлюся до других, і мені ця ідея припала до душі.

Сюжет є прямим продовженням четвертого фільму і на початку нам показують порятунок Домініка і те, що він разом із друзями у розшуку. Але, крім проблем з поліцією, наші герої мають розбірки з одним кримінальним авторитетом у Ріо. На цьому і будуватиметься подальша дія. Що мені сподобалося, так це масштаб того, що відбувається. Всі події позиціюються як велика місія і підтримується це тим, що протягом усього хронометражу ми бачимо як ризик витівки зростає. Також плюсом є те, що в цій частині збирається команда із багатьох учасників попередніх стрічок. Це має порадувати багатьох шанувальників і куди більше підняти інтерес до всього, що відбувається. Але й окрім давніх знайомих, знахідкою фільму став персонаж полісмена Хобса. Він добре вжився у роль і став гідним доповненням для історії.

Але і звичайно, що ми цінуємо в форсажі так це тачки й екшен. З цієї частини все як ніколи чудово. Любителі спорткарів не будуть розчаровані та щобільше, тут машини якоюсь мірою рухають усю розповідь. Майже всі головні екшен сцени побудовані саме на них. При цьому важливо розуміти, що йдеться не про прості заїзди, а про повноцінні масштабні дії з різними елементами. Але якщо не брати автомобілі, то цього разу ми можемо спостерігати також класичні елементи стандартних бойовиків. І разом в одній картині це дає дуже якісний ефект і розвага стає яскравішою.

Підсумок. Цей фільм є прикладом якісного атракціону, який місцями віддає честь першим частинам франшизи й водночас рухає її в новому напрямку. Для мене цей перехід безумовно є успішним і я хочу порекомендувати вам ознайомитися з ним. 8/10