Даний мультфільм не дуже популярний у студії Піксар і про нього згадують не часто. Але, на мій погляд, хоч це й простий, але гарний продукт, який я подивився не без задоволення.

Історія нам розповідає про світ мурах та про їхній побут. Все б нічого, проте спокійного життя їм не дає сарана, яка має перевагу над ними та просто тероризує їх. Головним героєм постає мураха, на ім'я Флік. Він є простим хлопцем, який хоче допомогти своїм одноплемінникам, але в нього завжди йде щось не за планом. Образ досить знайомий, проте не позбавлений чарівності. За цього персонажа хочеться переживати та стежити за його розвитком. Також комахи, які є циркачами, мають різні характери, від лідерства і спокою до наївності та дитячої простоти. Завдяки цьому вся дія виглядає більш жваво та цікаво.

Щодо малювання мультфільму, можу сказати, що воно не стандартне і більше підходить для дітей. Мені звичайно рисовка особливо в очі не впадала, але когось може збентежити. А ось що може порадувати, так це гумор. У мультфільмі є багато кумедних ситуацій та просто легких жартів. Чого немає, то це пісень, але, якщо чесно, то я й не бачу, де б вони були доречні. Ну і також стрічка має важливе посилання про віру в себе і боротьбу за справедливість, що безумовно є ще одним плюсом у скарбничку твору.

Підсумок. Це досить захоплива історія про комах, які живуть у своєму світі та мають свої турботи. У цьому мультфільмі ви зможете знайти щось близьке для себе або можливо навіть впізнати себе в якомусь персонажі. Особливо рекомендую дивитися дітям, вони мають бути у захваті. 8/10