Цей серіал кілька разів зринав переді мною з глибин інтернету, так що треба було нарешті подивитись. Що про нього сказати? Він приваблює, але не тим, чим мав би. Місце дії, сам світ Бермудського трикутника, цікавіший за головних героїв. Опис "все, що зникло, потрапляє в Бермудський трикутник" відкриває величезний простір для фантазій. І тому живий піратський корабель з сонячними вітрилами чи роботи-скелети верхи на птеродактилях не викликають питань. А ще тут крутезний опенінг, який не вилазить із голови.

Але хлопчина Зак Шторм такий собі головний герой. Він отримує все готове просто тому, що він дуже класний (принаймні, про це постійно нагадує його команда). В нього є чарівна шабля-наставник із силою стихій. Зазвичай в подібних історіях герой шукає стихії, якісь магічні амулети чи камені, але тут весь набір уже в руках. Через це персонажі дуже слабко розкриті, для них практично нема особистих історій. Вони будуть шукати скарби, яйця морських почвар, натраплятимуть на таємничі руїни, але все це просто "шоб було" без конкретних завдань. Просто є пунктик "потрапити додому" і якось все саме складеться (спойлер - так і не склалося, бо другий сезон не вийшов).

Ми дуже мало знаємо про Зака. В нього є батько, на мить показали матір. Батько якось проклятий. Ось і все. Почитавши Вікію "Зака Шторма", ви знайдете два абзаци про зовнішність героя, довгий список здібностей і нічого про його якості як людини. І про них дійсно мало що можна сказати, крім банального "сміливий", "не покидає друзів". Мінімум на героя склав, от і добре.

Виходить серіал з великими обіцянками, складений зі шматків інших популярних історій. Усе ніби є, але без глибини. Підозрюю, серіал насправді рекламує якусь серію іграшок, які в нас не продаються. Цьому плаванню треба іншого капітана. Але пісню лишіть.