Цей мультфільм попався мені на очі близько трьох років тому, і тоді він справив на мене велике враження. Зараз переглянувши його мої емоції були не настільки великі, проте ставлення до стрічки не змінилися. Ну а в чому переваги цього продукту спробую пояснити.

Історія нам розповідає про самозакоханого імператора, який усім і всіма править. Він вирішує побудувати свою власну віллу і жити на втіху. І все б нічого, але раптово зла колишня радниця захотіла його отруїти й помилково перетворила його на ламу. Зав'язка досить цікава та інтригує, що одразу чіпляє глядача. Однак подальша дія все більше виправдовуватиме очікування.

Найголовніше, що особисто мені сподобалося у картині це гумор. Це один із найвеселіших мультфільмів на моїй пам'яті. Тут буквально кожні п'ять хвилин є якийсь кумедний або смішний момент. Хай то це діалог або дія, або відсилання. Також рівень жартів різниться, деякі особливо сподобаються дітям, інші зможуть зрозуміти лише дорослі. У скарбничку до гумору можна додати ламання четвертої стіни, що саме по собі виділяється, але й додає веселих моментів. На мій погляд, відверто дурних чи провальних жартів не було, всі вони так чи інакше викликали позитив. Крім гумору, мені подобається динаміка того, що відбувається. Дія стрімко рухається вперед і не витрачає часу на розгойдування чи обмірковування якихось моментів. Для такого мультфільму це тільки на руку.

Крім усього іншого, стрічка не скупа на цікавих персонажів. Сам імператор Куско протягом своєї арки проходить чудовий шлях і розвивається. А у поєднанні з природною харизмою за ним хочеться спостерігати. Також є простий добряк Пача та трохи карикатурні лиходії. Особливо кумедний охоронець лиходійки Кронк, він блищав у кожній своїй сцені. Щодо анімації, тут є питання, вона трохи нетипова. Але на мою думку вона лаконічно вписується в те, що відбувається, і вимальовується власний стиль.

Підсумок. Це чудовий захопливий мультфільм, який підійде для різного віку. Рекомендую як для сімейного перегляду, так і в компанії та просто для підняття настрою. Впевнений ви залишитеся задоволені переглядом та отриманим досвідом.  9/10