Планета скарбів не найвідоміший мультфільм і трохи недооцінений. Перший раз я дивився його ще в дитинстві, і він перехоплював подих. Зараз після того, як я переглянув картину, можу сказати, що пережив щось подібне. Це чудова пригода та чудова історія про яку розповім докладніше нижче.

Сюжет. Дія відбувається у вигаданому світі, де існують літальні апарати та міжгалактична взаємодія. Представники різних цивілізацій контактують один з одним та утворюють спільне суспільство. Але головним героєм все ж таки є людина. В основі історії лежить легенда про планету скарбів, про яку ми невдовзі дізнаємось, що це не просто легенда, а реальне місце. І ось наш герой знаходить карту місця, де знаходиться ця планета і в ній має бути скарб. Разом зі своїм знайомим доктором Делбертом він збирає команду, і вони на кораблі вирушають у подорож. Особисто мене мульт одразу захопив, бо він повний таємниць та азарту. За тим, як персонажі рухаються до мети, долають перепони й демонструють себе, не можна спостерігати без цікавості. Але про персонажів детальніше.

На кораблі зібралася велика команда, що складається із різних істот. Більшість із них це інопланетні істоти, від чого ми можемо спостерігати контраст між ними та Джимом, головним героєм. Але найбільше мені сподобався кіборг. Це найскладніший і найбільш опрацьований член екіпажу, який від початку до кінця стрічки має свою гілку розвитку. Також мені імпонує капітан корабля. Капітаном на судні є Амелія, представниця іншої цивілізації. Вона увібрала в собі якості елегантності, суворості та позитивних лідерських здібностей. Ну і за традицією на кораблі також були ті, хто переслідував свої інтереси й мав негативні якості характеру. Але якщо брати узагальнено, то автори добре прописали героїв і зробили їх незабутніми, за що їм безперечно похвала.

Окрім сюжету та персонажів я хочу відзначити також дуже якісну картинку мультфільму. Візуально все виконано чудово. Різне інопланетне життя промальоване яскраво та різноманітно, чого вартий лише зовнішній вигляд кіборга. Також, оскільки дія відбувається на різних планетах і в просторі, потрібно було передати масштаб. На мою думку, це у творців вийшло. Ми по дорозі зустрічаємо незвичайних істот, різні зірки та небезпечні ситуації. Крім цього, саме соковитість картинки зробили дуже добре. Різні кольори задають тон всієї дії та передають настрій тій чи іншій сцені, що має робити мультфільм.

Ну і вишенькою на торті є те, що в кінці стрічки герої знаходять те, чого вони прагнули, а деякі навіть більше. Ми отримуємо завершення, яке закінчує всі потрібні арки, і наша подорож разом з усіма не була даремною.

Підсумок. Це чудовий продукт, який здатний надихнути та просто подарувати гарний настрій. Дана стрічка підійде для будь-якого віку, впевнений, що і дорослі, і діти зможуть знайти щось своє під час перегляду. Також, якщо ви дивилися картину давно, то рекомендую освіжити її у пам'яті, ви не пошкодуєте. 9/10