Мовчання ягнят
Мовчання ягнят (1991)
The Silence of the Lambs

NezerSun

Ось і настав той час коли погляд вашого покірного слуги-рецензиста Незера впав на черговий "шедевр", "12 з 10", "один з найкращих в історії", "ти точно маєш це подивитися" фільм у якого 1001 бал з 1000 можливих на IMDB, що сьогодні означає ± нічого і якщо відповідати на питання чи сподобався мені цей фільм і, чи можна його радити до перегляду (радити до перегляду фільм якому 32 роки, наче його ще не всі окрім мене бачили, лол) - так сподобався, але є моменти в фільмі, які просто погані й чи то вони не проходять випробуванням часом, чи то я не настільки зачарувався грою Гопкінса, щоб закрити на них очі, але оцінку вище ніж "добре" тут ставити ніяк не можу.Я думаю, що ті хто знайомі з цим фільмом і так знають його сильні сторони, це й акторська гра, операторська робота, ну і звісно що музика, це тріо синтезує головний козир фільму - атмосферність, але через мінуси які я назву далі, особисто в мене атмосферність зникала і з кожним разом налаштуватися на "хвилю" фільму було все важче, через що останні 5-10 хв відчувалися вже банально нудними.Про мінуси від найменшого до найбільшого, отже: 1)Звук (я не знаю чи це проблема нашої локалізації, але це було погано, звук у фільмі зведений неправильно: випадкові шуми, фоновий звук на рівні основного, музика яка перекрикує голоси персонажів, які до того ж звучать тихо через що ти додаєш гучності й вуаля сусідні галактики чують як ти дивишся фільм, а ти всього лише хотів розібрати що вони говорять). 2) Образ пані детектива (я вже й забув як її звати), ні серйозно це було погано я не буду розписувати чому, бо і так велика рецензія просто погано, а на фоні злочинців з якими вона взаємодіє це виглядало взагалі нікчемно, а її "перемоги" притягнутими за вуха.3)Режисерська робота (тотальний жах, половина діалогів ні про що і здаються вимученими, половина навпаки наче обірвані там, де ще можна було продовжити, сюжет стається тільки, тому що так треба, або для ще більшої атмосферності (ручка у Ганнібала, місце де знаходиться вбивця, самогубство ув'язненого і т.д.), відчуття після перегляду наче режисер хотів показати не те що більше ніж міг, а навіть ніж треба було).
0 з 2 користувачів вважає цю рецензію корисною