yermakovliubomyr

Творчість Гомера і його поема "Іліада" знайома багатьом ще з уроків світової літератури у школі. Усі ми мріяли побачити події тих часів на екрані, і ось у 2004 році на екранах кінотеатрів виходить фільм за режисерством Вольфґанґа Петерсона "Троя", який базується на творчості Гомера. Але переглянувши фільм я зрозумів, що він досить сильно відрізняється від поеми Гомера.
Що ж, почнемо із короткого опису сюжету. Історія, як я вже зазначив вище, базується на основі поеми "Іліада", тому герої і події фільму є добре знайомі тим, хто є ознайомлений із творчість Гомера. Фільм
розказує про викрадення спартанської царівни Єлени сином троянського царя Пріама, Парісом і ці події розв'язують війну між Грецією і Троєю. Більше розказувати буль детально про сюжет немає потреби, адже він і так нам добре знайомий.
Мені як глядачеві фільм сподобався. Він зумів описати історію Троянської війни без надлишкової міфологічності. Актори добре розкривають переживання і характер своїх героїв. Але все-таки мені б хотілось, щоб режисер виділив більше часу на розкриття переживання інших героїв. Для прикладу Єлена, яка є прикладом великого кохання, протягом трьох годинного хронометражу появляється лише декілька хвилин на екрані. І так відбувається з багатьма героями. Але не зважаючи на це протягом усіх трьох годин фільму у мене не виникло бажання припинити перегляд.
Тому, я раджу переглянути цей фільм усім. Я вважаю його одним із найкращих фільмів у своєму жанрі й вважаю що кожен повинен хоч раз переглянути його.