Рондо

«Відьмак від Netflix» — це погана адаптація з безліччю жахливих рішень. Творці серіалу взагалі не відчувають першоджерело, не люблять книжковий всесвіт та відверто знущаються з творів Сапковського. Але навіть якщо закрити очі на всі розбіжності (яких тут тьма) між серіалом та книгами — "Відьмак" від Netflix все ще залишиться просто поганим фентезі-серіалом в якому належним чином не працює майже нічого, і одна з головних проблем серіалу — це спотворені до невпізнаваності персонажі. Ні, розбіжність зовнішності акторів з описом зовнішності персонажів у книгах — це не на стільки велика проблема, як дехто її малює (роблячи здебільшого акцент на расі акторів). Найголовніша проблема з персонажами в серіалі від Netflix полягає в тому, що їх майже повністю переписали (переробили). Шоуранерка проєкту (Лорен Гіссріх) разом зі сценаристами переробила деяких ключових (та гарно прописаних у книгах) персонажів майже до невпізнаваності, спотворивши їх характери та повністю зневолювавши їх вплив на сюжет (на догоду трійці Ґеральт-Цірі-Йеннефер). І вже на це все, як бонусом, накладається тотальний "міскаст" акторів, деякі з котрих ще й відверто погано грають. Бо дійсно — актори у "Відьмаку від Netflix", якщо брати їх оригінальний опис з книг та порівнювати з зовнішністю акторів, погано підібрані всі без виключень. Шоуранерка просто не зрозуміла про що і для чого ці персонажі в книгах Сапковського, тому показала їх на свій лад і, як на мене, повністю їх зіпсувавши.

Я також не погоджуюсь з тим, що костюмери та композитори зробили якусь якісну роботу, а про сценаристів мені навіть і говорити окремо не хочеться — їм та шоуранерці просто не місце в індустрії.

Дав серіалу шанс після жахливого першого сезону та подивився другий. Це, звісно, було помилкою. Варто було після першого ж сезону назавжди похоронити для себе цей серіал. Але хто ж знав, що можна зробити ще гірше?
5 з 6 користувачів вважає цю рецензію корисною