Ось і дістався перегляду третього фільму про людей Х. Свого часу він мені сподобався більше за попередні, проте зараз у мене більш стримані емоції до нього. Але якщо говорити вердикт, то це все ж таки хороше завершення для франшизи й непогане кіно, але про все більш докладно в наступних абзацах.

Сюжет - це пряме продовження перших двох стрічок, тому я рекомендував би їх подивитися, якщо ви раптом не бачили. Але навіть для тих, хто знає історію, є деякі елементи, які можуть здатися несподіваними та незнайомими. Загалом конфлікт у цій частині будується на тому, що люди вигадали засіб боротьби з геном мутантів. І таким чином вони хочуть розв'язати проблему. І, звичайно, такий варіант подобається далеко не всім, і це призводить до негативних наслідків. Крім цього, ще більша роль відведена персонажу Джин, але розкривати карти не буду. За якістю сюжет приблизно на рівні минулих робіт та претензій до нього не маю.

Перевагою картини я можу назвати покращення загального візуала. Не секрет, що минуло вже багато років з початку виходу франшизи. І перші дві частини мали кілька помітних проблем у цьому питанні. Однак цього разу я майже не помітив якихось елементів, щоб мені різали око. Звичайно сучасні роботи мають велику видовищність, однак і в цьому фільмі є сцени, що запам'ятовуються. Та й видно, що на фінальну битву було покладено багато зусиль.

Також мені сподобалося, як автори попрацювали із персонажем Джин. Вона має багато екранного часу та здатна вразити глядача. Але й інші головні герої мають достатньо часу для того, щоб внести свою лепту у розвиток подій. І тішить, що нам навіть продемонстрували деяких нових героїв. Вони не мали багато часу на розкриття, але як мінімум один з них мені припав до душі.

Висновок. Це гарне завершення для цієї франшизи. Фільм може подарувати оригінальні сцени, познайомити з новими героями і якісно закінчити історію. Не треба чекати надто багато і робити знижку враховуючи час виходу стрічки й тоді вона зможе вас розважити. 8/10