bloempje

"Наконец то я дождався цього карасіка, це капец, скільки сидів ждав-ждав, але всьо таки є" - моя реакція на вихід даної адаптації. Скільки було галасу рік тому і напередодні виходу. Так ось. Чи дійсно час очікування вартий того?

Подивилась цю адаптацію, можу сказати, що вона краще, ніж фільм 2010 року, але гірше ніж мультсеріал. Я не знаю, що повинні зробити режисери та сценаристи, щоб перевершити оригінал, адже це анріал... Є плюси, серед них, я фіксую спецефекти, а саме битва в першій серії між народ вогню та народом повітря, це було красиво і трагічно; збереження оригінального сюжету з переробленням деяких моментів, які не торкаються ключових; гарно передана атмосфера оригінальної стрічки, навіть більше: коли Азула та її батько Азай викрили бунтівників і спопелили їх у своєму палаці - неймовірна сцена, якої не було в оригіналі. Я відчула таку мерзенність до Азули та Азая, яку не відчувала у мультсеріалі. В цей момент актриса, яка зіграла Азулу передала ту маніакальність характеру принцеси якої я б хотіла бачити у серіалі. Також, сподобалась взаємодії між Катарою та Сокою, так, це не те що було в оригіналі, проте Нетфлікс показав їх з нової сторони, що, знову ж таки, не може не радувати.

Перейдемо до мінусів: актори, можливо, в деяких моментах непрофесійні, здавалось, що не дограють, це стосується Зуко, Айро, Мей, Тай Ли тощо. Знову ж про акторів, мені зовсім не сподобалась акторка на роль Мей. В оригіналі Мей відчувалась як справжня аристократка зі своїх холодним та апатичним поглядом на життя, вона була "ілюстратором" своєї зброї, такою ж холодною до всього і всіх, вона робила боляче словами, як робили її леза фізично. В цій адаптації вона просто є, акторка зовсім не створює той вайб. Я не хочу ображати людину, яку я не знаю, але з погляду "справжності" на цю роль вона ніяка. Дуже сумно, що багато з акторів такі ж. Хоч до цього я залишала хороший коментар про акторку Азули, але якщо дивитись правді у вічі, вона та актори сім'ї повелителів вогню зовсім не та страшна та ненормальна сім'я. Ось ця сцена про яку я вже згадувала у плюсах до серіалу є єдиною, яка передає всю божевільність.

Отже, станом на вихід першого сезону, я рекомендую до перегляду, але зазначаю, що не чекайте повної адаптації мультсеріалу. Рекомендую дивитись не сприймаючи цей серіал, як адаптацію, скоріш сприймайте її, як щось окреме, бо багато моментів із мульту ви не побачите.
3 з 3 користувачів вважає цю рецензію корисною