Переглянув мультфільм Шрек. У дитинстві він мені подобався, але не був у списку улюблених. Однак це той мультфільм, який зроблений не стільки для дітей, а більше для підлітків та дорослих, оскільки він містить багато моментів, які дітям будуть не зрозумілі.

Головною перевагою стрічки, я вважаю, є її самобутність, оригінальність та сміливість. На момент виходу цієї роботи це була справжня авантюра, яка могла не спрацювати. Але знаючи це творці все ж таки спробували змінити уявлення про мультфільми й у них це вийшло. Ця картина буквально перевертає концепцію мультфільмів і каже, що ваші історії вже не викликають таких емоцій, і люди хочуть новизни. Крім цього, стрічка демонструє те, що світ не є ідеальним і не потрібно на все дивитися крізь рожеві окуляри. Він більш приземлений і від цього спонукає до себе.

Я чув думку, що картина не має моралі або посилу, але, на мій погляд, це зовсім не так. Насправді мультфільм розмірковує на багато важливих тем. Тут розглянуті: проблеми дружби, визнання у почуттях, прийнятті себе, подоланні комплексів, самотності й це лише перше, що спадає на думку. У цьому аспекті проєкт не поступається безлічі популярних і улюблених робіт.

Також стрічка має якісний гумор і чудову музику. Персонажі регулярно жартують та іронізують над собою та один одним. Також, що рідкість для мультфільмів є і чорний гумор, але його не так багато, наскільки дозволяють рамки жанру. Але й протягом усієї розповіді нас супроводжують прекрасні саундтреки, від зворушливої класики, до наповнених драйвом треків, які роблять багато сцен ще якіснішими. Ну і бонусом ця картина робить приємні посилання на відомі фільми та мультфільми, які викликають приємну посмішку на обличчі.

Висновок. Я рекомендую всім подивитися цю стрічку, якщо ви її ще не бачили, а якщо ж дивилися в дитинстві, то перегляд у дорослому віці відкриє цей мультфільм з нового боку. 9/10