bloempje

«Помаранчевий — хіт сезону» один з найкультовіших серіалів останнього десятиліття заснований на однойменних мемуарах Пайпер Керман. Основний сюжет, якщо не вдаватись в подробиці, про жахливий світ жіночої федеральної в'язниці.

Бачила, як на деяких сайтах серіал називають "тюремною драмою", але він настільки чесний, відкритий, смішний та зворушливий, що називати його "тюремною драмою" недоречно й навряд чи є правильним. Переглянувши всі сезони, останні 4 сезони дивилась одним махом у вільний час, захоплююсь, як автори із доволі примітивних сюжетів зробили якісну кінострічку. Можливо комусь буде не до вподоби надмірний чорний гумор або надмірне лесбійство, або ж все ж таки показ насилля/ґвалтування/наркотиків/ненормативної лексики та багато чого іншого, що не сприймається, як райдужне та позитивне. Проте серіал насправді показав жіночу тюрму, які справді проблеми є, і що бісова тюремна система гнила із середини.

Що одразу привертає увагу, так це неймовірний акторський склад. Кожен актор вносить у свій персонаж величезну глибину, завдяки чому занурюєшся в їх долі/сюжети з головою. Кінострічка наповнена багатими, нюансованими особистостями, тільки Сюзанни "Божевільні очі" чого варта. Сюжет вправно балансує між драмою, комедією, радістю, болем і всім, що знаходиться між ними. Однієї миті ви будете сміятися над абсурдним гумором, а наступної — стримувати сльози від емоційних сцен, що вивертають душу. Особливо це помітно в останніх двох сезонах, під час перегляду мені здавалось, що я більше не вийду з депресивного стану. Дженджі Коен, та, що створювала серіал, так добре поєднує світло і темряву, хто дивився зрозуміє про що я говорю.

Що мені безсумнівно сподобалось, так це представлення різноманітних персонажів та сюжетних ліній. Серіал не став бути одноголосно історією одної персони, стільки представлених історій — зламаних душ та тіл... Коротше, рекомендую до перегляду.