Цей мультфільм є одним з хітів студії Піксар. У дитинстві його бачив і він мені подобався. Проте коханим я його назвати не можу. Переглянувши стрічку в мене залишилися ті самі теплі почуття. І мені здається, що історія навіть більше підходить для більш дорослого віку, ніж для дітей. Але про все послідовно.

Сюжет стрічки розповідає про далеке майбутнє, приблизно на початку XX століття. До цього часу вже як 700 років люди перестали жити на планеті та перемістилися на космічний корабель, що блукає в космосі. Планета за цей час повністю покрилася сміттям і на ній працює робот прибиральник, на ім'я Воллі. Так він проводить свої однотипні будні, поки одного разу на Землю не прибуває робот Єва. А трохи пізніше виявляється стеблинка, яка зуміла прорости в таких умовах. Можу сказати, що зав'язка досить цікава, особливо для мультфільму. Це водночас і фантастика і з іншого боку цілком імовірний розвиток подій. І подібний сеттинг може залучити як маленьких глядачів, так і дорослих.

Мабуть, найбільше мені в картині подобаються два аспекти: це як зображений побут людей і взаємини між Воллі та Євою. Щодо першого це здатне вразити й змушує задуматися про майбутнє. Люди за своєю суттю стали повними овочами. Нам продемонстрували максимальне падіння особистості та функціоналу людини. Так, можливо, сама цивілізація технологічна і просунута, але ці блага призвели до повної катастрофи. Подібні істоти, що не здатні ходити й бачити далі свого носа, навіть складно назвати людьми, і стає ніяково від думки, що нас може чекати подібне. А щодо відносин роботів, то тут класична історія від студії. Їхніми героями можуть бути риби, щури машини або роботи, це не важливо, творці здатні зробити їх по-справжньому живими. У цьому випадку вони набагато живіші, ніж самі люди і їх тандем здатний торкнутися безлічі сердець.

За традицією хочу відзначити візуальну складову стрічки. Персонажі виконані відмінно, їх дизайн хоч і відносно простий, але вони розчулюють і запам'ятовуються. До того ж і крім головних героїв інші машини досить цікаві. Ну і Земля майбутнього моторошна і при цьому вабить її вивчити. Що ще є плюсом наявність гумору та непоганої музики. Напрочуд композиції це в основному класика, що досить оригінально. А жарти зроблені з добротою та в потрібній пропорції.

Підсумок. Це черговий мультфільм від Піксар, який заслуговує на увагу. Він намагається успішно говорить про нагальні проблеми зрозумілою як дітям, так і дорослою мовою. Крім того, після перегляду у вашу скарбничку додається ще як мінімум два прекрасні персонажі, що не залишать байдужим. Коли я враховував усе перераховане, я не маю причин, щоб не рекомендувати стрічку до перегляду. 8/10