Вадим Павленко

Після короткого флешбеку з минулого фільму, наш хлопа Рік вирішує повернутися в готель за ляльками. Сюди ж приїжджає чергова партія рандомних смертників, які хочуть забрати роботів, над якими працював Рік. Зрозуміло, главдемон Сутех ЗНОВУ відправляє своїх посіпак, герої ЗНОВУ пожвавлюють Декапітрона і він ЗНОВУ роздає блискавками Сутеху в щи.

Де-юре пряме продовження минулого фільму, а де-факто його фінальний акт. Розвитку ніякого. Знову цей сраний готель - курво, як дістало, що дія застрягла в його стінах. Актори тиж самі, але Чандра Вест проведе весь фільм у комі – у неї навіть діалогів немає. Цицьок немає, хоча цього разу навіть завезли коротку постільну сцену, але вона несподівано обертається доволі смішним обломом.

Діють ті ж ляльки, що і в минулому фільмі + Факел. Окремо варто згадати Сутеха, котрий настільки, курво, суворий демон, що в нього навіть пальці на руках не згинаються. Взагалі, його лялька - це повне убожество, реально найгірша маріонетка у всій франшизі.

Ще з поганого: фільм і так захопливістю не блиста, але до кінця просто скочується у відвертий балаган. Всі герої ЗНОВУ збираються в готелі, ЗНОВУ трошки вмирають, Декапітрон ЗНОВУ міняє голову на електрод і ЗНОВУ підсмажує Сутеха, щоб Тулон ЗНОВУ попросив Ріка бути хранителем ляльок. Нашо це все повторювати я хз. Повне відчуття, що всі три фільми знімалися одночасно, тому виглядають як єдина затягнута історія. Весь триквел цілком міг уміститися у флешбек, події квадриквела стали б вступом, а "Остання глава" - логічним фіналом. Свіжого дихання у франшизі не вийшло, а шкода.