Цю історію я подивився вже вдруге і вона знову вражає мене. Це по-справжньому класична історія, яка через багато років, все ще вражає і змушує перейнятися нею.

В основі сюжету лежить любовна лінія головної героїні Скарлетт, а також Громадянська війна в штатах. Образ дівчини, на перший погляд, досить банальний. Вона представляє звичайну дівчинку, яка страждає від кохання до хлопця, але той одружується з іншою. Крім цього у неї проявляється іскра, коли вона зустрічає капітана Батлера, який недавно прибув. І далі ми спостерігаємо досить захопливим розвитком цих подій. У цьому процесі Скарлетт встигає перетворитися з маленької наївної дівчини на впевнену в собі та самостійну жінку. Протягом стрічки її характер постійно плавно еволюціонує і завдяки цьому інтерес до неї не зникає. Ну і паралельно цьому нам розкривають події війни, які показані досить натуралістично та емоційно. Обидві лінії заслуговують на похвалу.

Але крім сюжету, я можу виділити ще низку переваг. Мені дуже сподобалася акторська гра. Через роки вона виглядає незвичайно і більш проникливо. Актори як головних, так і другорядних ролей вклалися максимально, щоб показати почуття героїв. Ще хочу похвалити аудіо і візуал. Музика присутня по ходу всього твору і надихає. Вона максимально доречна і доповнює велич того, що відбувається. З приводу візуалу, тут є безліч красивих видів і прекрасних костюмів з декораціями. Все це радує око і доповнює атмосферу. З приводу останнього, атмосфера в стрічці чудово передає епоху Громадянської війни й горя пов'язану з нею. Але і при цьому є якась частина чарівництва в тому, що відбувається, можна навіть назвати це магією кіно.

Підсумок. Це неймовірно емоційна історія, яка торкає серця людей не одне покоління. Безумовно я рекомендую кожному ознайомитися з нею. Головне, при перегляді поринути в атмосферу цієї роботи й тоді вона залишить незабутні враження. 9/10