Doramyeon

Фільм розповідає про контрактних працівників роздрібного магазину, які борються за свої права проти компанії після несправедливого звільнення.

Фільм значною мірою натхненний інцидентом 2007 року, коли Homever, мережа супермаркетів, що належить E-Land Group, звільнила тимчасових працівників, переважно жінок, і замінила їх аутсорсинговими працівниками, щоб обійти новий закон, який вимагає надання працівникам статусу штатних працівників через певний період. Звільнені працівники та профспілки страйкували перед супермаркетом протягом 512 днів, поки питання не було вирішено, а деякі працівники були поновлені на роботі.

Режисер Бу Чжі Йон також вивчав тяжке становище нерегулярного персоналу з прибирання у великих університетах Кореї, включаючи Хонгіка та Йонсея.

Фільм частково мотивований суперечкою між працівниками роздрібної мережі та компанією, але він не має з цим прямого зв'язку", - сказав Бу журналістам на прес-прем'єрі.

"Я дослідив кожен випадок боротьби тимчасових працівників проти роботодавця в Кореї. Це важлива соціальна проблема, над якою ми повинні думати разом".

Сун Хі, досвідчена касирка та мати двох дітей, працює у великому роздрібному супермаркеті разом з Хе Мі, матір'ю-одиначкою. Обидві дружать із Сун-Рі, прибиральницею, яка наближається до пенсійного віку, і всі вони - тимчасові працівники. Сун Хі - зразкова працівниця, яка старанно працює, вірячи, що коли її підвищать до постійного працівника, вона зможе забезпечити більше для своїх дітей. Однак їхній корпоративний роботодавець несподівано повідомляє, що всіх тимчасових працівників буде звільнено. Зіткнувшись із цим неправомірним звільненням, Сун Хі, Хе Мі, Сун Рі та інші працівниці, такі як наївна аджума Ок Сун і двадцятирічна Мі Джин, вирішують оголосити страйк.