Оля Колесник

Як виявилося все. Здавалося б, мати таку неймовірну історію, в режисерському кріслі Гайя Річчі, в касті Кевіл, Річсон, Керрі Елвіс та ще купу харизматичних акторів. Тож теоретично мав вийти крутий пригодницький екшн з якісним гумором та шикарним саундтреком. Але натомість ми отримуємо фільм повністю побудований на стереотипах та кліше, які ще й зшиті без будь-якого логічного сенсу. В цьому дуже мало хорошого, а ще більше поганого. Сценарій який має шикарну історичну основу, жахливий, він робить історію абсолютно не цікавою та нудною. Головні герої це тупо не переможні суперлюди які шинкують ворогів як капусту, просто одним поглядом, а вороги навіть не відбиваються. Напруга нульова, фальшиві "нездоланні" перепони вирішуються в момент без жодних зусиль, раз-другий і на третій тобі абсолютно байдуже, що з цього вийде, бо це нічого не означає для сюжету. Немає нічого розвитку в характері героїв, вони просто класні та ідеальні у всьому і роблять все бездоганно. У головного лиходій нуль особистості, він просто злий, не він суперзлий і все, більше нічого, він просто існує в просторі фільму і несе в собі зло, все фініта. Фам фаталь - фаталь так фаталь, всі які можна було зібрати стереотипи про "рокову жінку" зібрали та засуну в персонажа і тепер вона - сама розумна, сама хитра, сама красива і так далі по тексту. Мм-м..А стріляє що капець, не "глядя"! Попадає в потрібному ціль, а все довкола залишається неушкодженим і якби по сюжету перед нами героїня з британо-німецько-еврейського походження, але є одне але, її грає мексиканка. І прямо дуже помітно, що вона ніфіга не єврейка, ба більше не британка і навіть не німкеня.
Безглузді сцени та діалоги які мали звучати глибоко та монументально, але просто відтягують час. Як історичний бойовик - виглядає надто мультяшне, щоб сприймати його серйозно, але і як комедія він не працює, бо недостатньо гумору. Хоча пару моментів було, що викликали посмішку, а і той момент що персонажу Річсона має бути 22! Так, 22!
Фільм абсолютно рівний та нудний від самого початку та до його завершення.
3 з 4 користувачів вважає цю рецензію корисною