Люди-Х: Росомаха
Люди-Х: Росомаха (2009)
X-Men Origins: Wolverine

Трилогія про людей Х видалася доволі успішною. Зараз вона не настільки вражає, однак на той час це була історія, що запала багатьом до душі. Тому питання щодо розвитку франшизи не могло не підійматися. І в результаті спершу ми побачили приквел про, мабуть, головного героя серії Росомаху. До цієї роботи в мене позитивне ставлення, проте вона не без недоліків. Тому більш детально нижче.

Сюжет нам розповідає про життя Логана з самого початку. Ми можемо побачити фрагменти з дитинства, але основний час спрямований саме на його становлення. Ще в оригінальній трилогії ця тема була зачеплена, однак лише фрагментами. А в нашому випадку все встановиться зрозуміло. І, як на мене, сюжет вийшов доволі якісним. Автори впоралися з головним, а саме з розкриттям героя. Глядач після перегляду розуміє через що пройшов герой, яка в нього доля та про його зв'язок з цим всесвітом. І особисто у мене по кінці стрічки не залишилося питань.

Головним здобутком фільму є, як не дивно, сам Логан. Він добре відіграє свою роль та привертає увагу глядачів. Гадаю після попередніх стрічок ні в кого не має сумнівів, що Х'ю Джекман ідеально вписується у роль та володіє сильною харизмою. Та не тільки він має зірковий час, також нам гарно демонструють персонажа Шаблезубого. Їх взаємозв'язок з головним героєм постійно притягує і вони мають гарний вигляд на екрані. Взагалі стосовно різноманіття облич, проблем в картині не має. Нам демонструють ряд нових мутантів, образи яких є доволі колоритними та запам'ятовуються. Хоча один з них був сприйнятий неоднозначно, а саме Дедпул, але, як на мене, нічого страшного немає.

Стосовно бойових дій та екшену в цілому насправді не все так добре. В мене є дві основні проблеми в цьому аспекті: перша - це не якісний монтаж, а друга - це застарілі аспекти. Чомусь в роботах тих років в бойовиках часто можна зустріти неприємний монтаж. В деяких сценах кадри змінюються занадто швидко й основні моменти не встигаєш розгледіти. Таке враження, наче приховували недоліки картинки. А стосовно другого аспекту можу сказати, що багато взаємин з минулих частин та навіть з бойовиків кінця дев'яностих, якщо не раніше. Тобто не вистачило якоїсь свіжості. Але все ж скажу, що фінальна битва вийшла цікавою та були ефектні використання кігтів від Росомахи.

Вердикт. Це видався гарний проєкт, що розкрив для нас одного з найвідоміших героїв. Якщо ви є його фанатом, то ця стрічка не залишить вас байдужим. Так в неї є технічні проблеми, проте вона здатна розважити та подарувати емоції. Тому я готовий рекомендувати її до перегляду. 7/10