Цей мультфільм є флагманом студії Дісней. Безумовно, ця картина є обличчям бренду. І це цілком заслужено. Я не виняток і мені не в змозі встояти перед стрічкою. У дитинстві я її дивився неодноразово і був дуже вражений. Зараз, я знову ознайомився з нею у свідомому віці та пережив ті самі емоції.

Картина нам розповідає про маленького левеня Сімбу, якому судилося вирости й стати королем. Все було б чудово, але тільки йому не пощастило з дядьком, який сам не проти зайняти його місце. Цей конфлікт буде головним у ході всієї стрічки. Хоч звучить він простувато, але сам мультфільм зачіпає безліч важливих тем. У міру розповіді наш герой стикається з гіркотою втрати, невпевненості в собі, тягарем минулого і провини, а також прийняття себе. Ця робота служить справжнім провідником у доросле життя шляхом дуже доступних методів, які здатні зрозуміти діти.

Картина змушує нас відчути величезну палітру емоцій. Ми за весь перегляд відчуваємо радість, злість, смуток, задоволеність. Разом з цим змінюється й тон мультфільму від веселого та милого, до похмурого, серйозного та сумного. Все це формує одну дуже якісну історію. Подібний рівень оповідань – це рідкість для мультфільмів. Адже за своєю структурою  він нагадує справжню драму на рівні якісного фільму.

Крім того, стрічка може похвалитися гідним вибором композицій і музичних номерів. В основному це веселі треки, проте є і серйозна пісня, яка звучить дуже мелодійно. Також є безліч легких і милих жартів, що розбавляють розповідь. Ну і звичайно ж не можу залишити без уваги анімацію. Попри те, що минуло майже 30 років із виходу стрічки, візуальна складова на найвищому рівні. Всі герої промальовані чудово, кожен зі своїми особливостями та наскільки це можливо детально зображені. Навколишнє середовище та палітра кольорів вражає. Художники явно не дарма одержують свій хліб.

Підсумок. Не побоюсь цього слова, але це ідеальна картина, яку потрібно дивитися самому та показувати дітям. Вона здатна багато чому навчити, розібратися в деяких питаннях і просто подарувати добре проведений час. 10/10