Це рімейк і водночас продовження парку юрського періоду. Цей фільм був сприйнятий по-різному і має змішані відгуки, проте в прокаті це був успіх. Особисто мені стрічка подобається і можливо я навіть можу назвати її коханою зі всієї серії, але все ж таки в ній є і недоліки. Про все докладніше нижче.

Сюжет нас переносить на двадцять років після першої картини. Творці парку давно змінилися, і вже нові власники створюють новий світ юрського періоду. Він має бути більш захищеним та з більш різноманітними генетично виведеними динозаврами. Головними особами картини є два брати, старший та молодший, які вирушають у цей парк, де працює їхня тітка. І здавалося б все чудово, але після інформації, що на острові є нові хижі види, ти розумієш, що це добром не скінчиться. Ну, грубо кажучи, історія в плані експозиції це брат близнюк стрічки 1993 року. Але перейдемо до плюсів фільму.

Безумовно кіно бере своїм візуалом та розважальною складовою. Перша трилогія вражала своїм опрацюванням та технічною роботою, особливо оригінал. Але з того часу минуло багато років і доісторичний світ у цій стрічці вийшов новий рівень.

Динозаври стали куди більш опрацьованими, жвавими та їх стало ще більше і вони стали більшими. Я не знайшов, не одного кадру, де я міг би сказати, що не вірю, що ці істоти справжні. Мені здається, їх можна розглядати під лупою. До того ж тут є також епічні протистояння між ними й просто безліч захопливих сцен. Тут є всі елементи на будь-який смак. Без сумніву це чудово виконана робота.

Крім цього хочу зазначити, що у картині є непоганий гумор та гарний дует акторів. Щодо першого, то це класичні жарти, які розбавляють загальну напругу і роблять перегляд приємнішим. Щодо акторів, звичайно тут немає ролей на Оскар, але дует Кріса Пратта та Брайс Ховардс мені особисто імпонує. Між ними відчувається хімія і вони мають гарний вигляд у кадрі. Про племінників можу сказати, що їхня гра середня, я вважаю, що в оригіналі все ж таки діти зіграли краще. Ну і що може не сподобається глядачам ця наявність багатьох кліше і трохи неприродний характер динозаврів. Наприклад, оскільки є генетично виведені особини, вони мають нові можливості, що може викликати питання. І можу сказати, що персонаж Хоскінса є досить передбачуваним і не зовсім вдалим.

Підсумок. На мою думку, це чудове сучасне продовження історії про динозаврів. Нам продемонстрували нові можливості технологій та подарували цікаву пригоду. Звичайно не обійшлося без недоліків і шанувальники оригіналу можуть мати претензії. Але все-таки я вважаю, що картина заслуговує на увагу, і мені вона імпонує. 7/10