Дістався й до четвертої частини франшизи про боротьбу людей із машинами. Цей фільм пройшов повз мене і я не горів бажанням його дивитися, але на мій подив, він залишив чудове враження.

Звичайно варто відзначити, що ця картина максимально не схожа на попередні фільми цієї серії. Тому, як мені здається, основна проблема картини в її назві, тому що від термінатора тут залишилося зовсім мало. На мою думку, успіх термінатора тримається на двох людях: на режисері Кемероні та на виконавці головної ролі Арнольді. У цьому ж фільмі не було ні того, ні іншого. Але чи є фільм поганим — ні.

Насамперед мені в цій роботі сподобався екшен та атмосфера. Нам було продемонстровано безліч різних роботів, до яких додавалася добротна екшен сцена, також у фільмі є безліч вибухів та знімань з реальними декораціями, що не може не тішити. Атмосфера ж у фільмі дуже похмура та відповідна дусі апокаліпсиса. Те як облаштований світ мені нагадало скаженого Макса, але я не можу сказати, що творці скопіювали модель цього фільму, швидше просто надихалися.

Ще одним вдалим пунктом картини є актори та персонажі. Насамперед був прекрасний Крістіан Бейл у ролі Джона Коннора. Це саме той Коннор, якого я собі уявляв. Він має всі потрібні риси лідера, та ти реально віриш йому і готовий йти за ним на будь-яку колотнечу. Далі хочу відзначити персонажа Макуса, якого зіграв Сем Вортінгтон. Цей герой також вийшов дуже живим і за ним було приємно спостерігати.

Висновок. Нехай ця картина значно відрізняється від попередніх робіт, але це не робить її поганою. Я рекомендую вам подивитися цей фільм, як чудовий бойовик у світі апокаліпсиса з відмінними акторами та персонажами, головне просто не читайте назву. 8/10