5.1
7

2020. Безлюдна країна (2018)

20/20 Deserted Country

20/20 Bezliudna kraiina

16+  •  1 год 10 хв  • 
Країни: Україна
Жанр: фентезі документальний
Прем'єра в Україні: 22 листопада 2018
Прем'єра в світі: 29 травня 2018
Режисер: Корній Грицюк
КіноБаза: 5.1 (7)  IMDb: 6.0 (58)
2
1
0
2
0
3
0
4
1
5
0
6
3
7
1
8
0
9
0
10
Моя оцінка:
/10
Є українське аудіо

А ти залишишся, коли всі поїдуть?

Сюжет:

Дія стрічки розгортається у найближчому майбутньому. Канадський режисер з українським корінням вирішує відвідати землю предків та згодом опиняється у незвичних умовах. У результаті певних міжнародних договорів жителям України відкриваються кордони до всього світу. Розчаровані своєю країною, обтяжені численною кількістю невирішених проблем, вони нарешті можуть вільно відвідати будь – який куточок світу. Відтак, за декілька тижнів наша країна опиняється порожньою. Її жителі на радощах покидають її територію у гонитві за кращим життям.

Тим часом наш герой намагається знайти когось з тих, хто залишився. Протягом тривалої експедиції йому та його знімальній команді вдається знайти лише декількох людей, що знаходились у різних куточках України. Вони єдині, хто лишився жити в одній з найбільших країн Європи. Разом з експертами з різних сфер він намагається знайти пояснення цій ситуації та зрозуміти: що сталось з населенням майже у 40 мільйонів людей, та чому саме ця країна раптово спорожніла?

Код для перегляду рейтингу кінобази

Виробничі компанії:

435 Films

Актори: (Всі 2)

Режисер:
Відео: (Всі 3)
2020. Безлюдна країна - офіційний трейлер ( з укр. субтитрами)
2020. Безлюдна країна - трейлер
2020#desertedcountry
Зображення: (Всі 1)

Рекомендації: (Всі 1)
Фільми того ж режисера: (Всі 3)
Рецензії: (Всі 1)

Не знаю, як сприймався цей фільм у 2020му році, але дивлюся зараз, коли Україна в стані війни, увесь цивілізований світ захоплюється героїзмом українського народу і блювати хочеться. Мова в фільмі йде від режисера з Канади з українським корінням, і хоч справжній режисер фільму українець, в ньому нічого українського я не побачила, бо я не розумію, як можна настільки не розуміти українську ментальність. Автор фільму показує українців якимось меншовартісними рабами, яким тільки причину дай виїхати з країни, то вони все кинуть і виїдуть. В цьому фільмі існує якась альтернативна реальність, де українців чомусь ніколи не пускали за кордон (хоча насправді ніколи нічого подібного не було, перед асоціацією з ЄС люди робили туристичні візи, і хто хотів, той виїжджав), а вони завжди дуже хотіли, і як тільки їм дозволили, то всі 40 з лишнім мільйонів виїхали, залишивши всі надбання попередніх років, великі підприємства і перспективні території, а сама Україна перетворилась у якийсь великий Чорноби ... ль, про який всі ніби знають, але їхати туди ніхто не хоче, і ті, хто там залишились, напевно якісь ненормальні відлюдьки. В фільмі дуже яскраво показана зневага до Майдану, перекручена історія війни на Донбасі 14 року, "герой" з умовного ДНРу (умовного, бо в фільмі ці псевдореспубліки не утворились, але зате весь Донбас виїхав на расєю і робить стріми на фоні кремля, ніби так і має бути) розказує, що це українці обстрілювали Донбас, весь фільм якась безмежна туга за совком, і типу люди які виїхали падлюки, бо як же ж вони могли не оцінити те, що їм залишив вєлікій і магучій совок, спочатку розвалили все за 30 років, а потім отак взяли і кинули все, всі "герої" говорять російською, окрім президента і якогось дослідника, особливо "порадувала" рускагаварящая мадель са Львова, короче кажучи один великий facepalm. Не знаю, яке у автора бачення України, але якщо таке як він показує у цьому фільмі, то це дуже небезпечно. Хоч фільм і псевдодокументальний, деякі категорії людей за кордоном можуть дуже хибно сприйняти образ України і українців, а це абсолютно не відповідає тому, як Україна постійно кров'ю виборювала своє місце у світі, особливо в такій ситуації як зараз. Тут можна сказати, типу, що автор не міг знати, що у 2022му розпочнеться повномасштабна війна, але на період, коли фільм знімався, війна на Донбасі вже була, і режисер все перекрутив і знецінив, чого я взагалі не розумію. Фільм не змогла додивитись, бо це просто повне дно.

4 з 4 користувачів вважає цю рецензію корисною
Коментувати

Увійдіть, будь ласка, щоб написати рецензію


Коментарі:
Поки коментарів нема. Будьте першими - напишіть коментар!

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати

Обговорення (форум)
Нещодавно переглянуті: