Русалонька
Русалонька (1989)
The Little Mermaid

Ця робота є однією з головних та класичних для студії. З цією історією я знайомий із дитинства і бачив не один раз. Переглянувши її ще раз вона залишила позитивні враження і порадувала. Але розберемося детальніше.

Русалочка досить відома розповідь і складно зустріти людину, яка не чула про неї. І для Діснея це ідеальний варіант для екранізації. Аріель, так звати нашу головну героїню, це взірцева принцеса, якими славиться студія. Її образ був опрацьований дуже якісно і вона ближча для глядачів. За своєю суттю вона є звичайною шістнадцятирічною дівчиною, яка не ладнає з батьком і хоче вирватися з його опіки. Цей конфлікт цілком звичайний, але у мультфільмі він виглядав цілком лаконічно. Ну і на додаток це підкріплюється протистоянням двох стихій: води та суші.

Щодо персонажів, хоч Аріель і є родзинкою стрічки, проте решта персонажів не блякнуть на її тлі. Дуже кумедним вийшов краб, який повинен контролювати дівчину, але в більшості випадків він сам потрапляє в колотнечу і рятувати треба вже його. Саме йому належить безліч гумористичних сцен, які доповнюють мультфільм та веселять. Ще від частини за гумор відповідає чайка, адже за його витівками та міркуваннями без посмішки дивитися не можна. Але й на противагу їм пропонується мужній образ Тритона й Урсули, яка наводить жах. Остання ж, на мій погляд, може претендувати на звання найколоритнішої та харизматичнішої лиходійки, створеної Діснеєм. Її образ, манера поведінки, рухи, все виконано на найвищому рівні.

Не можна не сказати про візуал картини. Можу сказати, що тут жодних претензій не може бути. Підводний світ і всі жителі промальовані добре. Головна героїня і лиходійка, як я вже писав вище, це приклад для наслідування. Можна сміливо сказати, що творці перевершили себе. Але й також у плані пісень різноманітність витримано. Я не великий шанувальник музичних номерів, але в цьому випадку, навіть мені було як ніколи цікаво за ними спостерігати.

Підсумок. Можу з упевненістю говорити, що ця робота варта Вашого перегляду. Насамперед стрічку полюблять діти, але й дорослі, я вважаю, не зможуть чинити опір і теж отримають задоволення від перегляду. 9/10