Анна Большакова

Мабуть більшість з нас люблять яскраві історичні стрічки, що ведуть своїми сюжетами в старовину, дозволяють подивитись, як будувалась історія. Однією з них є «Боги Єгипту». Стрічку знято за мотивами давньоєгипетської міфології. Перш за все, хочу попередити, що не варто це сприймати, як історичний фільм. Він таким не є. Це фентезі, приправлена ​​якоюсь часткою креативності та вільною інтерпретацією єгипетської міфології.
Дія фільму розгортається в стародавньому Єгипті, де в результаті багаторічної ворожнечі між богами розгортається руйнівна і жорстока війна. Боги жили серед людей, проте їх вирізняли деякі ознаки серед смертних, а саме : високий зріст, в їх жилах текла золота кров та вони вміли перетворюватись в жахливих створінь. Жорстокий бог темряви Сет нечесним шляхом захоплює владу, вбиваючи свого брата Осіріса, та своїми ж силами руйнує процвітаючу країну. Проте не побоялись кинути виклик незламному Богу темряви звичайний хлопець Бек та єгипетський бог Гор. Смертний, який допоміг повернути, забраний у битві з Сетом, зір Гору, та бог ранкового сонця Гор, втративший батька та готовий помститися за це. Але чи вдасться це їм? Ті, хто вже ознайомлені з міфом, знають відповідь, проте це не робить картину менш цікавою.
Актори, як у головній, так і в другорядній ролі, заслуговують на похвалу, вони добре показали емоції та передали настрій картини. Великою перевагою фільмів американського виробництва є чудові саундтреки та спецефекти, а особливо вся майстерність візуальних ефектів показана тут. Бойові сцени доволі реалістичні та достатньо криваві, звісно, червоного кольору тут не наблюдатиметься. Костюми,прикраси чудово відображають епоху. Фільм вартий вашого витраченого часу і, я впевнена, ви на дві години з головою зануретесь в цей світ битв, війн, богів та жахливих монстрів.