Голівудські тренди

02.01.2017 14:34     forcer

Голівуд...Якщо дослівно з англійської - "священний гай" (моск. "священная роща")...З давніх давен у язичницькому поклонінні ідолам священний гай відігравав ключову роль. Саме у таких гаях здійснювали свої обряди і приносили жертви ідолам язичницькі жерці. Достатньо проглянути історії, описані у біблійних книгах, і відразу гостро починаєш розуміти обманливу суть священного гаю.
Насьогодні Голівуд - це священний гай поклоніння усьому, тільки не Творцю усього існуючого...Так, ще понад сторіччя тому людство почало підсідати на голку кінематографу...І цьому є пояснення. Людина мислить образами...І найефектнішим способом передачі інформації є передача образів. Саме образи глибоко зворушують внутрішнє єство людини...І саме Голівуд, як ніщо інше, найактивніше створює неймовірно потужний інформаційний посил образів у теперішнє суспільство. Що ж ми сьогодні бачимо на екранах кінотеатрів, телевізорів і моніторів? Якщо придивитися уважніше, то перед нами постає дуже добре продумана система, яка генерує не просто фільми і серіали, а СИСТЕМУ ОБРАЗІВ, які можно розсортувати і побачити певні тенденції, тренди, сигнали...Отже,

  1. НІЯКОЇ БІБЛІЇ. Не дивлячись на те, що Біблія ще й насьогодні залишається самою популярною книгою у світі (у світі більше 2-х мільярдів послідовників християнства), усе ж Голівуд практично не пропонує фільмів на основі біблійних цінностей...Ви мені заперечите - а як же Ной, Боги і царі, Бен-Гур і т.п.? Нажаль, ці фільми перекручують і спотворюють біблійні історії, наповнюють їх вигадками, які не мають нічого спільного зі святинями християнства...Навпраки, на противагу їм постають Код да Вінчі, Ангели і демони, Німферно, засновані на пустих фантазіях і міфах, підкріплених таємничістю і цікавістю.
  2. ЗАСИЛЛЯ СУПЕРГЕРОЇВ. На конвеєрі Голівуду штампується розмаїття усіляких супергероїв, які рятують цей світ від проявів зла. Діти, які ще не вміють аналізувати інформацію а сприймають її як факт, після перегляду фільмів про супергероїв дійсно вважають, що нашу землю від зла врятують саме вони - Супермени, Спайдермени, Бетмени, Антцмени, Айронмени і інші подібні мени...А якомусь там Ісусу-Спасителю взагалі немає ніякого місця у справі спасіння людства...А навіщо людство спасати від гріха, якщо у фільмах і поняття такого немає...
  3. ЗАСИЛЛЯ МІСТИКИ І ФЕНТЕЗІ. Альтернативні світи, цивілізації ваблять глядача своєю незвичайністю...Так хочеться поринути у світ Пандори, Семи королівств або Середзем'я і інших вигадок фантастів-містиків! На фоні цих вигаданих світів наша Земля здається "затертою" і непривабливою...
  4. ЦІЛЬ ОПРАВДОВУЄ ЗАСОБИ. Практично усі герої фільмів перемагають зло зовсім не добрими методами. Кров, вбивства, насилля, до яких вдяються "герої-рятівники" на екрані, мають смислову прив'язку до фрази "добро перемагає зло".
  5. АНТИГЕРОЇ, ЯК ПРИКЛАДИ ДЛЯ НАСЛІДУВАННЯ. Купка збочинців, як наприклад у "Загоні самогубців", представлена командою крутих, неперевершених героїв, яким лише під силу здійснити неможливу місію. До біса загальнолюдські цінності, важливіше бути крутим і нездоланним! Байдуже, що за спиною у цих "героїв" вбивства, терор, в'язниці, насилля....Але ж вони такі класні, що аж мурахи по шкірі! А на фоні них якісь там поліцейські, державні службовці здаються нікчемними поганцями, які осмілюються мати претензії до крутезних чуваків і чувіх!
  6. ЗБОЧЕННЯ ЯК ПРИВІЛЕЙ. Як тут не пригадати фільми зі всілякими "героями"-геями, лесбіянками, садомазохистами, трансгендерами і т.п...Голівудський кінематограф представляє їх я цілком нормальних людей, які потребують підтримки, співчуття, поваги тощо. Що по-особливому вражає, то усі актори, які у фільмах демонструють наготу, збочення, відвертий секс, отримують стрімкий злет у своїй акторській кар'єрі...Це можна прослідкували на доступних ресурсах інтернету.
  7. ЗОВНІШНЄ ЗЛО. У більшості фільмів зло має лише зовнішню сутність - усілякі поганці, прибульці, чудернацькі створіння, зомбі, монстри, інфекції, віруси...І жодного слова про ГРІХ, який і став справжньою бідою усього людства.

Я намагався виділити лише основні тренди...Але і по них одних формується доволі сумна картина...У тінь заганяються духовні і моральні цінності людства, зло асоціюється лише з якимись неземними створіннями, поганцями, космічними прибульцями...Люди під впливом кінематографу починають забувати, що насправді зло у вигляді гріха живе всередині кожної людини...І від цього зла людство не зможе визволити жоден супергерой у класичному теперішньому розумінні...Лише Христу під силу це здійснити для кожної людини...
Хтось може сказати, що цей пост є християнською пропагандою, але нехай не забуває, що більшість із нас дійсно пов'язані із християнством від народження. Нічого цього соромитися. Насправді у світі йде невидима війна за кожне людське серце...Тільки ця невидима для людського ока війна точиться між справжнім злом (люцифером) і справжнім добром (Христом). Дуже прикро, що голівуд воює на боці ворога людства...


Коментарі:
Кошеня
По суті так і є, але я не думаю, що вони це спеціально роблять.
Дивись за баблом. Зараз найприбутковіше - це випустити фільм по коміксах типу Дедпул / Загін Самогубців, пару років назад - про зомбі (тоді взагалі був зомбі-бум), зараз комікс-бум. Ще набуває популярності фільм за мотивами реальних подій, хоча зазвичай сильно міняють акценти.


Ще є фільми та серіали (Чорне дзеркало, І мертві підуть..), про людей та помилки (до прикладу І мертві підуть). Їх стає менше, бо менше попиту. Але коли конкуренція серед коміксів буде завелика і ця тема буде заїзджена, тоді почнуть знову з'являтись фільми про людей.


Все крутиться по колу, тож через кілька років знов буде більше філософських картин.
1  
forcer
Як людина може себе визволити від того, що їй притаманне від народження і вплелося у її сутність? Авжеж, тільки Той, хто сотворив людину на Свій образ і подобу, знає як її відновити...В цьому суть Євангелія, втіленням якого і є Син Божий...Це якщо зовсім коротко. Розумію, що цей сайт не створено для такої полеміки, але якщо питання задаються, постараюся поділитися своїм розумінням.
 

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати

Нещодавно переглянуті: