Warner Bros. відкладає вихід фільму «Дюна: Частина друга» на 14 березня 2024 року

26.08.2023 11:17     xD

Variety повідомляє, що компанія Warner Bros. відклала вихід фільму Дені Вільньова Дюна: Частина друга (2024) на 15 березня 2024 року (в Україні фільми стартують в четвер тож у нас 14 березня). Продовження фільму 2021 року мало вийти в кінотеатрах 2 листопада. Тепер, коли його студія перенесла на наступний рік, цікаво, чи відкаладуть інші студії випуски своїх основних релізів цього року.

Винуватець затримки «Дюни: Частина друга» очевидний: триваючі страйки WGA (Гільдія сценаристів США) та SAG-AFTRA (Гільдія кіноакторів — Американська федерація артистів телебачення та радіо). Коротше кажучи, Warner Bros. хоче (і потребує) свого величезного акторського складу для реклами блокбастера під час свого маркетингового туру, але через страйк SAG-AFTRA вони не можуть це зробити. Тож студія вважає, що найкраще почекати, доки страйк не буде вирішено, якщо вони колись це зроблять. Тим часом зміна «Дюни: Частина друга» ще не надто сильно потрясла. «Годзілла х Конг: Нова імперія», ще один реліз Legendary Entertainment, тепер вийде 12 квітня 2024 року замість 14 березня 2024 року. Але осінній графік випуску Warner Bros. залишився незмінним; знову, поки що.

Іншим впливом на затримку «Дюни: Частина друга» є перенесення дати фільму на екранах IMAX. Це не повинно сильно зашкодити цим екранам, враховуючи, що «Еквалайзер 3», «Вонка» та «Чудеса» також вийдуть на IMAX цієї осені. Але з огляду на те, що Warner Bros. переносить головний блокбастер на три або близько того місяці, можна задуматися, чи зроблять вони це для інших своїх фільмів і чи підуть інші студії. Інший випуск Warner Bros. tentpole цієї осені? «Фіолетовий колір» — 25 грудня, «Аквамен і загублене королівство» Джеймса Вана — 20 грудня, а «Вонка» — 10 грудня. Малоймовірно, що студія змінить ці фільми, особливо фільм Вана, враховуючи, наскільки це вже перетасували.

Що стосується інших студій, які відклали релізи через страйки, Sony лідирує там. Вони відклали і «Мисливець Крейвен», і продовження «Мисливці за привидами: Загробне життя» до 2024 року. Крім того, «Людина-павук: За межами Всесвіту» тепер повністю викреслено з календаря випусків (але це не дивно, враховуючи історії про «Людину-павука: Через Всесвіт»). А ще є випадок з іншим транспортним засобом Zendaya: «Челленджери» Луки Гуаданьїно, який мав відкрити Венеціанський кінофестиваль 2023 року. Прем’єра цього фільму запланована на 26 квітня 2024 року. MGM проштовхнула його вперед, тому що Зендая — одна з найпопулярніших жінок у світі, тож вони хочуть, щоб вона була публічною. І студія не може мати її, доки не закінчаться страйки.

Тож тепер ми чекаємо, щоб побачити, чи інші студії відкладуть свої великі назви до осені та святкового сезону. Якщо так, очікуйте багато лиха в Голлівуді, а також припущення про те, чи прискорять ці затримки процес перегляду переговорів між AMPTP (Альянс виробників кіно і телебачення) і WGA & SAG-AFTRA. Але наразі це офіційно: «Дюна: Частина друга» більше не є частиною календаря випусків на 2023 рік. Будемо сподіватися, що інші великі фільми 2023 року не підуть такою ж траєкторією.

Джерело: theplaylist.net


Коментарі:
Поки коментарів нема. Будьте першими - напишіть коментар!

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати

Нещодавно переглянуті: