Одеський кінофестиваль оголосив переможців

23.07.2017 10:51     Кошеня

Гран-прі фестивалю і грошову нагороду в 10 тисяч євро отримали режисери бельгійсько-нідерландсько-болгарського фільму Король бельгійців (2016)

Кращий повнометражний український фільм у конкурсі - "Dixie Land" Романа Бондарчука.

Диплом за кращий повнометражний фільм отримала картина Валентина Васяновича "Рівень чорного".

Кращим національним короткометражним фільмом став "Випуск'97" Павла Острикова. Стрічка отримала "Золотий Дюк" і нагороду в 50 тисяч грн.

Крім того, спеціальні дипломи від Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI отримала короткометражка режисера Катерини Горностай "Бузок", фільм Валентина Васяновича "Рівень чорного" і повнометражний фільм "Припутні" режисера Аркадія Непиталюк.

А нагороду в 50 тисяч грн за кращу акторську роботу в національному конкурсі отримала 82-річна актриса Ніна Антонова, героїня фільму Сергія Буковського "Головна роль".

Кращим фільмом у міжнародному конкурсі названа іспанська стрічка "Літо 1993" режисера Карли Сімоне. Вони отримали статуетку Дюка і приз в 5 тисяч євро.

Спеціальний диплом Міжнародного журі дістався режисерові з КНР Ген Цзюню за фільм "Вільно і легко", який розкриває аморальне суспільство міста. А кращими режисерами міжнародне журі назвало Нану Еквтімішвілі і Симона Гросса за грузинсько-німецько-французьку стрічку "Моя щаслива сім'я". Вони отримали приз в 3 тисячі євро.

Приз за кращу акторську роботу і 2 тисячі євро отримали актриси Ія Шугашвілі і Цися Квамсашвілі, який зіграв у фільмі "Моя щаслива сім'я".

Переможцем конкурсу європейських документальних фільмів став український режисер Сергій Буковський з фільмом "Головна роль".

Кращим серіалом на 8-му Одеському міжнародному кінофестивалі (ОМКФ) визнана драма-трилер "Прокляті гори" (Хорватія). Призом став комплекс послуг постпродакшн на суму 10 тисяч доларів.

Переможцями серед пітчингів визнані два проекти - "Стоп-земля" (режисер Катерина Горностай) і "Мої думки тихі" (Антоніо Лукич). Обидва проекти отримали приз у розмірі 60 тисяч гривень від спонсора ОМКФ - інвестиційно-девелоперської компанії UDP.

У категорії Work in progress переміг проект режисера Романа Бондарчука "Вулкан", який був відзначений призом генерального авіаперевізника ОМКФ - компанії МАУ: квитками номіналом в розмірі 2 тисяч доларів.

Крім того, почесний "Золотий Дюк" за внесок у кіномистецтво отримала Агнешка Холланд, чий "Слід звіра" показали на ОМКФ в рамках однієї з позаконкурсних програм.

Почесною гостею закриття ОМКФ стала французька актриса Ізабель Юппер, якій присудили почесну нагороду за внесок у кінематограф. "Сьогодні я побачила, наскільки насичене і перспективне українське кіно. Тут є з ким попрацювати", - зазначила після церемонії Ізабель Юппер.

Фільмом закриття кінофестивалю стала комедія Саллі Поттер "Вечірка", яка брала участь в конкурсі Берлінале-2017.

8-й Одеський міжнародний кінофестиваль стартував 14 липня. У цілому, програма ОМКФ включала 12 повнометражних фільмів із 27 країн.

Джерело: twitter.com


Коментарі:
Поки коментарів нема. Будьте першими - напишіть коментар!

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати

Нещодавно переглянуті: