ЧИ ПОТРІБЕН НАМ НЕТФЛІКС? ОТАКОЇ!

12.03.2020 17:03     ruslangumenyuk

Джерело: www.youtube.com


Коментарі:
taras350
ні, весь контент російською, щоб дивитися російською не обов“язково за це платити
 
makalu
Не дивитись російською мало, потрібно вимагати українську локалізацію. Активна позиція краще.
3  
marvin2008
Саме так, вимагати локалізацію українською мовою та підтримувати гривнею вже існуючі локалізації українською.
2  
marvin2008
Так, нам потрібен Netflix з українським україномовним продуктом та україномоіними субтитрами. Адже так багато є цікавих мов, як слушно зауважив автор цього відео, які хотілось би послухати з українськими субтитрами. Натомість український продукт теж можна було б субтитрувати іншими мовами. Також нам потрібні й інші платформи потокового відео - HBO, Apple, Amazon, Disney. Автор відео правильно сказав - плата за місяць - це не сходити пару раз в кафе або не випити пива в п'ятницю.
 
S3M4RiL
Мілко плаваєте. Нам потрібен Netflix з українським дубляжем. Чехам і угорцям, у яких по 10 млн мовців зробили, а українцям з 40-50 млн не треба? Щодо цін, то треба йти шляхом Steam і впроваджувати адекватні регіональні ціни. 100 грн/місяць - адекватна ціна.
 
marvin2008
Згоден! Тому що кожен чех та кожен угорець користується чеською та угорською відповідно. Але це правило не діє для українців, які до того ж в більшості звикли до халяви. Пересічний українець (ба навіть досить освічений, обізнаний та заможний) по інерції шукає контент НЕ українською. Навіть та ж статистика відвідування Вікіпедії показує, що українською користуються десь приблизно 5 мільйонів людей. Але ця статистика використання є позитивною - зростає з кожним роком. Тому й Netflix для початку добре було б субтитрувати. Тоді в українців одночасно покращились би знання іноземних мов. По собі можу сказати, як мені колись бракувало контенту іншими мовами, крім московської.
 
S3M4RiL
"Навіть та ж статистика відвідування Вікіпедії показує, що українською користуються десь приблизно 5 мільйонів людей." Сам з звичкою гуглю російською, бо не чекаю, що українською буде менше відповідей, але останнім часом відмовляюсь від цієї шкідливої звички.
"Тоді в українців одночасно покращились би знання іноземних мов."
Субтитрування вже який не який початок, але досить вже з українців знань іноземних мов. Свою би спочатку вкорінити.
1  
marvin2008
Теж колись гуглив московською, купував пресу, книги та DVD московською, дивився YouTube московською, писав та розмовляв московською, поповнюючи цим величезну ріку фінансових потоків з України до Московії. І нічого в цьому поганого не бачив. Поки не поїхав подорожувати світом і не побачив, що десь ця мова відсутня взагалі і люди якось дають собі раду без неї (ті ж чехи та угорці) і володіють іншими цікавими мовами. І я зрозумів, що насправді московську вивчив не добровільно, як і мої батьки. І що засилля московського контенту не давало мені змоги знати інші мови (англійську наприклад почав вчити досить пізно, коли почув, як нею розмовляють мої ровесники в тій же Польщі наприклад). Хотів колись давно вчити (або принаймні трохи ознайомитись з) фінську мову, але всі фінські фільми доводилось дивитись з московським дубляжем. Тепер був би радий їх знову переглянути з оригінальною доріжкою з українськими субтитрами (на тому ж Netflix наприклад). Тому тепер тільки хардкор і пошук ВИНЯТКОВО українською мовою: https://toloka.to/t81334

Це стосується й перегляду новин, адже дуже часто українські сайти подають новину двома мовами, а пошук видає російську версію. Для прикладу так роблять РБК-Україна, Ліга.нет, Слово і Діло та інші.

А вкорінення української мови вже так чи інакше відбувається. Наприклад перехід багатьох українських сайтів на українську мову. Як гадаєте, їх варто підтримати хоча б відвідуваністю?

https://dou.ua/
https://vchasnoua.com/
https://www.work.ua/
https://www.6262.com.ua/news
https://iland.ua/
https://nv.ua/ukr
https://rozetka.com.ua/ua/
https://uata.com.ua/

Тому відпрацьовуємо помилки свого минулого і все буде Україна!
 
makalu
"поповнюючи цим величезну ріку фінансових потоків з України до Московії. І нічого в цьому поганого не бачив"
На жаль, мало хто це усвідомлює.
1  
makalu
Поки що. :) Але, рухаємося.
1  

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати

Нещодавно переглянуті: