База національних фільмів України

makalu
Державне агентство з питань кіно створило базу національних фільмів: https://usfa.gov.ua/movie-catalog
Думаю, вам варто використати її, як одне з джерел інформації про українські фільми для наповнення вашої БД.
1  
Bezvidkhodko
постери тягнуть з інтернету) https://usfa.gov.ua/upload/media/2021/02/03/6019cfb426d59-5f8ff6c49609535ab949400b.jpg він на двд ніколи не виходив. зображення з гуртому зкопіпастили https://thumb.hurtom.com/image/i053.radikal.ru/0912/b1/b7cc2be083fc.jpg
1  
makalu
Та хай тягнуть. Якщо тут є те, чого немає в інших місцях, то добре. Створили сайт, це вже добре. Вони ж не інтернет-магазин щоб постери з DVD були, поки що.
 
Bezvidkhodko
вони б мали бути джерелом правдивої та вичерпної інформації, а не копіпасту з сайту держкіно та дзиґамдб. на дзиґамдб, до речі, інфи більше ніж у них.
1  
makalu
Це і є сайт держкіно. Вони не можуть копіпастити самі у себе. Дзиґа також збирає інформацію з різних джерел, як і усі. Наприклад з вікіпедії. А те що у них більше інформації — ну так один тільки створили, а інший вже багато часу існує. І не зрозумів до чого тут правдивість. Хтось займається випуском та просуванням фільмів: розробкою постерів тощо. А держкіно точно цим не повинно займатись. Що знайшли з постерів, те і додали.
 
Bezvidkhodko
як це до чого тут правдивість? - постер вводить в оману. не знаю як зараз, але років 10-15 тому були шахраї які продавали цей серіал на dvd з цієї обкладинкою. І нехай постер є на гуртом, хоча незрозуміло, нащо було тулити лого двд... ще б лого блюрей додали... АЛЕ це державна контора, які за наші податки виконує роботу - отак і виконує. якби виконували якісно, то створили б постер з нуля чи оголосили би конкурс зі створення постерів до українських фільмів 90х - оце був би якісний підхід і популяризація укр кіна.
 
makalu
Ще раз повторюю. Вони не повинні створювати постери. Вони не займаються дистрибуцією. А створення постерів, це зайві та непотрібні витрати коштів платників податків. Звісно, якщо ліцензія дозволяє використовувати постери тієї чи іншої компанії. А здебільшого так і є.
 
Bezvidkhodko
"Ти йому про Тараса, а він — півтораста)" -- до чого тут дистрибуція? -- я вам про правдивість інфи ви мені своє. якщо вони копіпастять постери з інтернету не розбираючись, що вони додають, звідки впевненість що тій базі можна узагалі довіряти в інших питаннях? і я не писав щоб вони створювали постери я написав створити конкурс. якраз цим вони і займаються -- проводять конкурси/відбори. це у свою чергу заохотило б людей переглянути ті фільми 90-х, можливо хтось би докумекав почати реставрації цих телефільмів
Посмішка звіра (1998)
Пристрасть (1998)
Час збирати каміння (1996)
Острів любові (1995–1996)
Сад Гетсиманський. Тигролови (1994)
Злочин з багатьма невідомими (1993)
Пастка (1993)
Сад Гетсиманський (1993)
По-модньому (1992)
Мина Мазайло (1991)
Буйна (1990)
Далі польоту стріли (1990)
робити до них англійські субтитри, а це була б популяризація у світі. Ці телефільм не згірше британських бібісі 90-х років.
А що ми маємо: створили сайт, куди перезавантажили інфу з сайту держкіно і постери з неправдивою інфою - творчий підхід аж зашкалює. І за те бабло яке пішло на перезаливання з пустого в порожнє - якраз і профінансували б конкурс з постерів до фільмів 90х.
 
makalu
До того, що це не їхня компетенція. І до того, що постери будуть розроблені тими, хто буде продавати фільми. А не навпаки, розроблено Держкіно щоб потім всі використовували за кошти платників податків. І до того, що конкурс — це і є створити постери. Наче має значення, що це буде підрядник. А база іншу функцію виконує, а не просто "перезалили". Написано DVD на постері, і що. Я ж не купувати туди йду. Мене це взагалі не бентежить. Я думаю, що якщо для вас це важливо, то кращий вихід просто їм про це написати. :)
1  
Bezvidkhodko
ой-вей. введіть на те щастя https://usfa.gov.ua/movie-catalog фільм Лісова пісня -- є такий фільм студії Довженка 1961 року. порадійте тому куди пішли ваші податки)
  1
makalu
А що там не так?
 
Bezvidkhodko
вам знайшло цей фільм? бо мені ні)
  1
makalu
Так: https://usfa.gov.ua/movie-catalog/lisova-pisnya-i9188#

Там є пошук по сайту, а є пошук по фільмам.
1  
Bezvidkhodko
дивно. навіть за роком не знаходило.
 
makalu
Щось ви не так робите. Обрав 1961 рік, знайшло 15 фільмів, серед них Лісова пісня.
 
Bezvidkhodko
вже знайшло. але раніше не знаходило.
 
makalu
Можливо тому, що ви ще й назву ввели. Але не скористались підказками, які прив'язані до id.
 

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати

Нещодавно переглянуті: