Що вам найбільше / найменше подобається в "КіноБазі"

Кошеня
Хотілось би почути найкраще та найгірше що впадає в око на КіноБазі.

Щодо мене, то найкраща зараз фішка кінобази - це:

1) імпортуєш оцінки з imdb / kinopoisk
2) сортуєш все кіно по кількості голосів кінобази \ imdb + відмічаєш "Сховати фільми, що вже дивився"
3) profit - легко знайдеш фільми, які варто переглянути.

Найгірше - це, те що поки ніяк не дійду до оновлення серіалів (дуже багато іншої роботи) та до покращення коментарів =)
1  
Едуард
Мені найбільше подобається те, що коли оцінюєш фільм, то немає прив’язки до дати. Бо майже ніколи не пам’ятаєш коли дивився фільм. Плюс є можливість в день оцінити декілька фільмів, що дивився раніше і це не виглядатиме наче ти їх усі подивився в цей день.

Якихось мінусів поки не бачу.
3  
krechkivskyi
Подобається:
- Імпорт оцінок. Набагато все спрощує, без нього, напевно, тут не затримався б).
- Непоганий пошук і фільтри.
- Велика база фільмів і серіалів, що вже вийшли. Якщо чогось немає - додають при першому ж проханні.

Варто розвивати:
- Ідея з розвитком теми серіалів - однозначно за!
- Варто додати більше інформації про фільми українського виробництва. Для початку, хоча б, прем'єри на найближчий рік - два. Бо виходить, що український сервіс, а що нас чекає у 2018-му незрозуміло. Мені на 2018-й пошук видає три фільми (Свінгери, Міф і Казка про гроші), а прем'єр заплановано близько 40))). Думаю це додасть аудиторії. Люди зараз цікавляться українськими кіноновинами.
- І ще дивна ідея, та все ж, можливо варто домовитись з YouTube каналами типу "Geek Journal" про можливість розміщення їхнього контенту в публікаціях. Це дозволить при мінімумі зусиль оживити цю частину сайту.

Насправді сервіс дуже крутий) Користуюсь постійно.
3  
krechkivskyi
Перше, що видає google на запит "українські кінопрем'єри 2018":

http://tyzhden.ua/Culture/207576
https://espreso.tv/article/2018/01/19/ukrayinski_filmy_2018
http://cutinsight.com/ua/30-ukrainskih-filmov-kotorye-vyjdut-v-2018-godu/

Можливо десь є детальніша інформація, але то вже треба шукати кожен фільм окремо.
 
Svyatoslav Zubchenko
На жаль, дуже рідко оновлюються новини. Хотілося б по декілька разів на день, а не раз на тиждень 1 новина. І було б добре. якби на сайті з"явився блогер, який би писав про новинки кінематографу. про події в кіно. але грамотно. якийсь фахівець, і не Микола з вулиці.
3  
Andriyko
Що до українських кінопрем'єр, то я їх зібрав тут https://kinobaza.com.ua/lists/105
2  
Svyatoslav Zubchenko
Класно, що наших прем"єр так багато. Єдине, як на мене - то "Легенда Карпат" - повний міскаст головних персонажів. Це тоді, коли краще співати, якщо тобі це виходить, і не рипатися в інші галузі. ну і дивує бюджет "Таємний щоденник Симона Петлюри" у порівнянні наприклад з "Король Данило". Знаючи фільми, які знімає Янчук, я б не довіряв йому стільки грошей. Але це моя суб"єктивні думка. Як на мене, він знімати не вміє. Хоч певну роль в збереженні українського кінематографу після розпаду СРСр таки відіграв.
  1
Andriyko
Для "Щоденники Петлюри" збудували Париж 1920-х у Києві, тому так дорого.
 
Svyatoslav Zubchenko
Та я розумію. Але там режисер (на мою суб"єктивну думку) слабенький. І з такими грошими ризикувати...
 
marvin2008
Подобається, що постійно додається щось нове до функціоналу, вигляд сторінки стає дедалі кращим. Не подобається, що Кінобаза мало активна у соціальних мережах - з такою кількістю кінострічок та новин зі світу кіно можна щодня публікувати хоча б три/п'ять повідомлень щоденно у Фейсбук та Інстаграм та нарощувати відвідувачів інтернет-сайту. Не подобається, що немає окремої закладки "Українське Кіно". МАЄ БУТИ! З цим би й сам допоміг розробникам цього сайту. У будь-якому разі - бажаю вам успіхів та швидкого розвитку!
3  
S3M4RiL
Поки що найкращий замінник кінопоіска. До того сидів на кінотеатр.нет.уа, але цей сайт мені набагато більше сподобався Плюс можна, ще й відмічати переглянуті серії. З мінусів це дуже маленька аудиторія. Я тут втішився шо є форум і дивлюсь, пости 2річної давності(((
5  
Svyatoslav Zubchenko
Аудиторія справді мала. Але, як казав один політик "Вірю, знаю, можемо!" :)
4  
marvin2008
Звісно, що авдиторія цього сайту мала. Але вона зростає і виглядає на те, що розробники сайту не полишають ідеї подальшого розвитку, як це часто буває на просторах Українського інтернету - всі загораються зробити якусь альтернативу чогось там московського або американського, напишуть пару каментарів та успішно забудуть через місяць. З Кінобазою инша справа - сайт вже розвивається декілька років поспіль, база фільмів зростає. Особисто я люблю цей сайт, часто сюди навідуюсь і бажаю йому подальшого розвитку. Раджу почитати про досвід польського filmweb.pl, котрі так само починали з маленького непомітного тихого сайту, а зараз це провідний сайт в Польщі. Тож Кінобазо, вперед!
 
xD
Головне, щоб була адекватна.
+мені навпаки подобається тихе місце як це, де можна просто відмічати переглянуті фільми та серіали.
Прохання до кінобази додати можливість оцінювати серію та сезон та в андроід застосунок треба ще можливість натиснути стежити за серіалом.
2  
S3M4RiL
+мені навпаки подобається тихе місце як це, де можна просто відмічати переглянуті фільми та серіали.
Тут проблема в тому, що власники не мільйонери. Сумнівно, що вони зможуть тягнути цілий сайт, ще й вчасно його обновлювати чисто на ентузіазмі для 3,5 користувачів.
1  
oster.ok
Я думаю, що публікація нових трейлерів автоматизована, і з боку власників / розробників ніяких дій не потребується. Щодо підтримки сайту, то необов'язково бути мільйонером. Так як тут немає онлайн перегляду (що незаконно і потребує багато ресурсів), то достатньо $50 в місяць суто для оплати роботи сервера.
P.S. Сам маю подібний сайт, але ще менш популярний :)
2  
Іван Янковий
Потрібна мабуть розсилка на пошту, коли хтось з друзів поставив нову оцінку. Життя буремне і без постійних нагадувань про існування сайту і сервісу люди що давно зареєструвались, могли забути про сайт. А ще можна робити хоча б раз на місяць розсилку з дайджестом публікацій. Тоді і активна аудиторія буде більше і люди приводитимуть своїх друзів
1  
marvin2008
Було б цікаво побачити статистику відвідування цього сайту - з яких областей України та яких країн приходить аудиторія. Розробники могли б також встановити певну співпрацю з українськими влогерами, котрі роблять огляди кіно. Наприклад Geek Journal - досить успішний проєкт, який стрімко розвивається.
4  
FURE
Варіанти сортування пошуку фільмів і фільтри - Супер!

Хочеться побачити кнопку Random, яка всередині вибраного списку (наприклад, "Перегляну пізніше") виведе на екран випадково обраний фільм.
 
КіноБаза
Пропозицію схвалено та додано в сортування опцію показати 5 випадкових фільмів.

Ваш коментар було автоматично перекладено.
В майбутньому не забувайте правила кінобази https://kinobaza.com.ua/terms

Оригінальний текст та всі зміни зберігаються в історії.
2  
FURE
Респект
 
Доктор Смалець
1. Найбільше подобається заборона вживання іноземної мови та обсценної лексики. А чому дозволяється вживання цитат російською мовою?...
2. Шкода, що нема функції прямого редагування: я б з здоволенням долучився до виправлення дрібних помилок, заповнення відсутніх синопсисів, українських назв тощо (відразу, переглядаючи якусь сторінку).
3. Дуже мало рецензій: треба придумати ще якісь заохочення до написання рецензій та коментарів, окрім лайків. При виборі фільму для перегляду, цікава рецензія може переважити негативні рейтинги, як на мене.
А загалом, дуже класний сайт. Молодці!
1  
MAthePA
Більше року минуло з того моменту як тисячі фільмів на цьому сайті отримали назви з російського кінопрокату (наприклад, оце "Стоянка" https://kinobaza.com.ua/titles/the-layover), хоча мають офіційні назви українською, що відомі ще з кінопрокату в кінотеатрах України (назване вище https://kinobaza.com.ua/titles/the-layover має бути "Пересадка"). З мого боку надсилалося занепокоєння таким становищем іще весною 2019 і пропонувалося вжити заходів для захисту бази від масової росіфікації назв. З того моменту мною виправлено десь із сотню, якщо не більше, назв такого типу, але ситуація не змінюється - це призвело до впевненості, що той крок було впроваджено адміністрацією сайту. Кожного разу, коли стикаєшся з наслідками цього недолугого підходу, таке становище виснажує морально бо немає впевненості, що то не є наполеглива "робота" якогось із тих членів, що пробігали цим форумом час від часу; тобто виправляй-не-виправляй, а воно й надалі там буде.

Адміністрація, чи вас це турбує? Чи вбачаєте в цьому проблему, і якщо так, то коли буде вирішено?
Маю варіанти запропонувати, але давно вже не бачу щирого інтересу з вашого боку. Нажаль.
 
MAthePA
@Кошеня
Яких "пару назв"?! Подивіться логи моїх редагувань, там не "пару". Ви ж наче технарь, могли би стан своєї бази швиденько порівняти з тим же IMDb, а не вдавати нібито це "поодинокі" випадки. Хоча вдавайте, якщо на то ваша ласка щодо власного творіння, -- так лише підтверджуєте, що не визнаєте нагальної проблеми. Як то кажуть, чим могли допомагали... До побачення.
 
Кошеня
В 2019 була додана мітка верифікована назва. Для модераторів поле було закрите, якщо назва верифікована.

З 27.02.2020 модераторам відкрили поле, навіть якщо назва була верифікована. На жаль всі зміни до верифікованих укр. назв ніде не збереглись.
30.06 Баг був виправлений.

Всі зміни до верифікованих укр. назв модераторами з 27.02 до 30.06 втрачені.
 
MAthePA
Слухайте, раніше в мене склалося враження щодо багатьох членів цього форуму, що то якісь діти бавляться та намагаються пестити власне его; після чого просто прийшло розуміння, що краще не приймати участі у тих незначущих балачках і триматися фантазії, що то були поодинокі випадки.

@Кошеня, будь ласка дайте відповідь дорослої, тобто відповідальної людини: Чи існує проблема масової росіфікації назв у вашій базі? Це ж який має бути "БАГ", щоб він десь брав тисячами не українські, а російські назви англомовних й інших іноземних фільмів, та опісля підставляв ті росіфіковані варіянти правильно згідно їхніх кодів IMDb, TMDB та "Кинопоиск"? Я вас не питаю як так могло статися (хоча вже зрозуміло), а проблема та відповідне питання в іншому: чи буде це масово виправлено, бо інакше ота гидота буде роками жити в базі та нормальних юзерів, що прийшли на ресурс де задекларовано використання однієї конкретної мови, від цієї бази відштовхуватиме. Ви цього не хочете навіть визнавати як проблему, та відповідно не розглядаєте варіянти, що могла би запропонувати спільнота.
 
Кошеня
Кінобаза, якщо нема укр. назви бере її з themoviedb. Там було багато помилок особливо пару років тому.
Модератори користуються пошуком гугла, а він деколи видає такі-собі результати.
Детальніше вам в листі описав.
 
Кошеня
За допомогою метрики кінобази знайдено 10 фільмів які ви відвідували в дні редагування та можливо редагували назву.
З них виправлено одну неправильну назву.
Зараз знайдено ще фільми інших модераторів та оновлюються назви якщо вони неправильні.
 
MAthePA
@Кошеня, це досить дрібненько - зайвий раз нагадувати що ви тут цар і бог, принижуючи зусилля інших людей. Нащо таке писати "знайдено 10 фільмів які ви відвідували в дні редагування та можливо редагували назву" -- воно типу може і не брехня, бо можливо дійсно таким способом лишень стільки і знайдеться, тим більше не конкретизуючи період, але ж пояснюйте вже, якщо почали таку війну даних, що наведені цифри пояснюють чи розкривають у порівнянні з наведеними вище факторами множини та проблемності. Я бачу тут конструктивної взаємодії дарма очікувати. Перше рішення було вірним -- GOODBYE.
 
Кошеня
Більше деталей на пошті. Короткий зміст з 2020-02-27 по 2020-06-30 в дні редагування ви заходили на 10 фільмів, що мають верифіковану укр. назву.
Загалом за цей період ви заходили на 72 фільми з верифікованою укр. назвою.
Деякі з них мали неправильну назву і я їх виправив. Детальніше я описав в листі.

Втрати даних від багу кінобази відновлені.
 
SeraphimUA
Мені не подобається, що я не можу подивитися в мобільному додатку налаштування до профілю
 
FURE
Коли заходиш у фільтр по країнам, сайт двічі пропонує варіант Південна Корея. Один з яких працює, інший — ні.
1  
Кошеня
виправлено
1  
Andrew
Круто шо додали інструменти для відміток переглянутих серій в серіалах!

Тільки ще замало навігації по ним:
у фільтрах нема фукціоналу для серіалів (або я просто не найшов)
нема сторінки "серіали за якими я слідкую" чи чогось подібного в профілі
 
Кошеня
є окремі сторінки
Календар серіалів https://kinobaza.com.ua/calendar
Непереглянуті епізоди https://kinobaza.com.ua/unwatched

Знайти можна натиснувши зверху на свій аватар
1  
Andrew
О, топ!
Я зразу не помітив, шукав ці кнопки на сторінці профілю (може і туди їх варто додати?)
І ще питання - може є скрипт щоб перетянути бібліотеку серіалів із myshows?
 
Кошеня
надішліть посилання на профіль myshows на support@kinobaza.com.ua
 
Yurii DEmon 4
Не подобається, що не ведуться соцмережі
 
Кошеня
публікацій нема, тож і соц. мережі не сильно потрібні. На це треба багато часу, а результату мало.
2  

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати

Нещодавно переглянуті: