Пропозиції щодо зручностей

Валерій Григоренко
Трішки ніяково писати, але все ж:
1. Бракує кнопки повторного перегляду. Умовно, якщо стрічку або серії я дивився кілька разів, було б добре, якби можна було внести цю інформацію. І так само додати дату перегляду, але зробити це зручно, бо, наприклад, на Trakt це втілили погано, і немає бажання щось там клацати додатково.
2. У серіялах, які мають кілька сезонів, і коли умовний перший я вже переглянув, зручніше було б, якби при повторному відкритті у виставленні оцінок, показувався список вже другого сезону, щоби не доводилось закривати список із першим, відкривати другий, і колесиком спускатись вниз, адже я вже майже його додивився.
3. Я от нещодавно лишив відгук на стрічку, і не зовсім зрозумів різницю між коментарем та рецензією. Дивився кілька хвилин і читав, що пишуть инші. На початку склалось враження, що відгук пишуть якісь кінокритики, значить звичайному глядачеві його там залишати ніби й не треба. Якщо ж це для всіх користувачів, тоді навіщо коментарі, якщо можна усі примітки вмістити у відгук? Це все дуже плутає новачків.
4. Наразі я переглядаю аніме Ковбой Бібоп, і бачу, що дивлюсь серії в иншому порядку, аніж у вас зазначено у списку сезону. Подивився на кількох анґломовних сайтах, і виявилось, що я дивлюсь правильно, але у спискові на кінобазі помилка ( у тракті теж ). Вочевидь є якась база, яка написала помилковий розподіл серій, і цікаво, що це за сайт. А щодо побажань, то було б добре, якби ви додали світлини серій, аби було зручніше орієнтуватись у подібних випадках.
5. Варто трохи змінити дизайн. Формат 4:3 виглядає по-старому на моніторах 16:9 ( це ж відлякує нових користувачів, знаю із досвіду ), адже не використовує увесь вільний простір за призначенням.

На головній сторінці можна суттєво збільшити картинки стрічок, аби зосередити увагу саме на них й додати сайтові цікавости, і прибрати або сховати блок справа, щоби не муляло очей. Бо та інформація не дуже цікава, але місце займає. Можна було б зберегти можливість у налаштуваннях постійно його показувати, або постійно ховати, аби це було зручно користувачам.

На сторінці стрічок розділ із сюжетом нічим не виділяється, і його треба шукати. Слід зробити його більш виразним, бо так виходить, що просто все сіре. Можливо, деяким користувачам, це потрібно, але особисто мене не цікавить, чи є українська в itunes, і яка ціна стрічки. Це можна було б показати внизу. Але може це комусь і треба, тому не стверджуватиму напевне. Проте от у веномі, я маю спуститись аж на половину сторінки, аби подивитись видива, світлини абощо. Розділ із додаванням стрічки можна було б лишити внизу, аби спочатку були відгуки, бо далеко не всі додають схожі фільми, проте відгуки усі полюбляють.
Гадаю, це все.

Вибачте, якщо здається, що написав дещо грубо та нав'язливо, але я лише хоче, аби ви стали не просто хорошим сайтом, а найкращим по темі кіно. Дякую вам за працю та старання, вони дійсно важливі.
2  
Непозбувна бентега
Здебільшого згодна, але "На головній сторінці можна суттєво збільшити картинки стрічок, аби зосередити увагу саме на них й додати сайтові цікавости" - о ні, тільки не здоровезні картинки як зараз модно робити
2  
Валерій Григоренко
Виходить кожному своє. :)
Як на мене, воно б трішки врізноманітнило сталий дизайн, бо умовно щотижня були б щось нове у полі зору.

Не очікував, що ці побажання йдуть не адмінам, а у форум. :D
 
NezerSun
А є можливість кожному сезону виставити окрему оцінку? вибачте якщо тупе питання, поки оцінював тільки фільми і серіали в яких один сезон.
 
Непозбувна бентега
Є, навіть кожній серії.
Якщо ви заходите на сайт, то тицьните на вкладку "сезони". А коли вже перейшли до сезонів, то тицяєте на номер сезону і переходите до серій. Якщо тицьнути на назву серії, то можете написати коментар до неї.
2  
Budur
Скажіть а в мобільному додатку це можливо? Бо я шукаю і не можу знайти як окремо оцінити сезон. Можу тільки відмітити перегляд і поставити одну єдину оцінку за весь серіал. Можливо я неуважно шукаю.
 
Кошеня
1. Це не скоро. Але якщо ви при повторному перегляді змінюєте оцінку то кінобаза записує зміни. В бета стилі справа від фільму буде ваша історія оцінки до фільму. Це ще тестується, бо виглядає не дуже
2. Додав у плани, але є багато інших завдань.
3. Рецензії для тих хто може написати більше ніж одне речення з аргументами. Коментарі було додано, бо багато людей боялися писати рецензію, або ще гірше писали 3 слова=)
4. Сьогодні-завтра виправлю. Кінобаза для епізодів бере дані з themoviedb та tvmaze. Модератори додають, виправляють.
5. В налаштуваннях виберіть бета стиль https://kinobaza.com.ua/settings/style
Там картинки трохи більші + там тестуються нові функції кінобази

Щодо дизайну, це дійсно так =(
4  
Валерій Григоренко
Дуже вдячний за відповідь!

Доп. Змінив стиль, і стало дійсно краще. :)
 
пан Брат Кумсват
А може рецензії взагалі прибрати? Залишити лише коментарі, а ті, що більше N символів, скорочувати під "Читати далі"
1   5
Максим
Пропоную перемістити або продублювати "Непереглянуте" до навігаційного бару аби було "під рукою" скажем так
 
пан Брат Кумсват
Дякую за класний сайт! Шкода, що про нього мало відомо широкому загалу.
За можливості, зробіть можливість оцінювати епізоди на сторінці "Епізоди". Зараз можна позначати лише перегляд. Тоді як на сторінці "Непереглянуті" є така можливість
 
Кошеня

В епізодах є табличний вигляд. Там і оцінку можна проставити ітд.

1  
S3M4RiL
От якраз про таку функцію я і мрію. (Додавання картинок).
1  
Kira Kenobi
Скажіть, а чи планується функція позначати в серіалах цілий сезон? Наприклад я подивився 2 сезони якогось серіалу, а вийшло два нових, які я ще не бачив. Щоб позначити переглянуте доводиться тицяти кожну серію (позначити сезон одразу було б швидше)
 
Кошеня
На сторінці кожного серіалу, або епізодів шукайте "Обрати останню переглянуту серію". Виберіть та натисніть зберегти. Всі попередні епізоди позначаться як переглянуті.
2  
Kira Kenobi
Ого, дякую)
 
Vladyslav Hladysh
Добрий вечір (день) підкажіть будь ласка, чи є можливість очистити історію перегляду якось та чи це впливає на щось на сайті? (Алгоритми підбору, рекомендації, тощо)
 
Кошеня
Ні, не можна (поки що). Історія переглядів не впливає, це просто приватна історія, яку бачите тільки ви. Записується в базу тільки 100 останніх елементів.
 
Vladyslav Hladysh
Добре, дуже дякую відповідь. Гарного дня :)
 
Dang
було б круто,якби про вихід нової серіі обраних серіалів приходило сповіщення саме тут, в розділі сповіщень, а не на пошту.
 
zhtk
Змінити можна у налаштуваннях
https://kinobaza.com.ua/settings/account
 
Dang
ооо,дякую!
 
Менталіст
Було б добре в списках фільмів відразу бачити в описі режисера та головних акторів (без переходу на сторінку фільма), а при наведенні виводити попап з фото актора/режисера та кілька найвідоміших його/з ним фільмів.
 
Максим
На мою думку, було б зручним додати можливість ставити мітку "Перегляну пізніше" на постер фільму на головній сторінці сайту, а не заходити кожного разу на строрінку стрічки
 
Максим
Пропоную додати для "Перегляну пізніш" аналог Drag&Drop бо незручно листати по сторінкам в пошуках фільму, який ти не бачив і він вже вийшов
 
Кошеня
Цікаво стало, як drag&drop допоможе листати сторінки?
 
Максим
Ну якщо перемістити фільм на перше місце, наприклад 4ої сторінки, й подивитися одну стрічку з першої, то той фільм переміститься на 3тю сторінку (і так можна повторити кілька разів) - так костидь, але все ж
 
S3M4RiL
Надумав, ще одну пропозицію. От натскаю на актора і хочу проглянути його фільмографію. Половина власне фільми, інша половина мусорні шоу, типу "вгастях у урґанта". Може якось можна додати можливість фільтрувати це сміття? Бо воно дуже сильно сповільнює перегляд фільмографії.
2  
Кошеня
На сайті, на сторінці персони є кнопка "Сховати реаліті тв, шоу"
1  
S3M4RiL
Тепер маю питання =). На деяких серіалах, як от венздей чи брати сунь є такий тег "Серіал", "Поновлений серіал". Поновлений серіал наштовхує на думку, що серіал таки поновлений, як от поновлювали Герої, Декстера, секретні матеріали чи втеча з в'язниця. Тобто вийшов останній сезон, серіал закрили. І через ен-ну кількість років їх поновили і дозняли додаткові сезони. Венздей і брати сунь оригінальні серіали поки що з одним сезоном. Їх не поновлювали, бо в цьому ще не було потреби.
 
пан Брат Кумсват
Інформація про статус береться з TMDB. У світі серіалів "поновленими" вважаються ті, що отримали гарантоване продовження. Тобто, попередній сезон вже закінчився, але студія замовила новий / нові
 
пан Брат Кумсват
Чи можна якось розгорнути описи всіх фільмів у списку одним натисканням? І може за замовчуванням для незалогінених користувачів описи робити розгорнутими, а блок з оцінками згорнутим?
 
Кошеня
Дякую, додав спец кнопку. Буде пам'ятати у браузері з якого клікнули.
 
Dang
Хотілося б, удосконалити статистику переглядів. Ато після Грудня, просто йдуть клітинки далі, наче грудень бескінечний, хоча це вже новий рік. Саме в вигляді клітинок, було б гарно розділити по роках- перегляди 22,23,24...роки. може нижче, як вже нова ,,табличка,, а загальна статистика саме просто в письмовому вигляді як вона є зараз - Витрачено на фільми: ....... годин
Витрачено на серіали: .... годин
Витрачено загалом: ......годин. шкода не можна додати фото, щоб більше зрозуміло було, що я маю на увазі :D
1  
Кошеня
додав у статистику просту таблицю витрачено по роках.
Якщо треба малюнки додати, то поки що залийте на imgur.com і кидайте посилання.
 
Mykolai Vysotskyi
Чи планується зробити більш гучний механізм додавання, доповнення контентом сторінок з фільмами? Наприклад прямо на сторінці з фільмом, через відповідне меню, завантажити нові постери, кадри або трейлери, перекласти опис фільму, звісно з посиланнями на джерела. Після перевірки модераторами, додавати до сторінки, щоб, наприклад не використовувати форму про виявлення помилок, відправляючи туди новий контент. Я б теж щось додавав. Так роботи модераторам буде менше, залишиться тільки перевірити, та дати згоду на додавання, зручніше користувачам, з'явиться більше охочий щось оперативно додати.

Друге питання, у деяких відомих фільмах, актори розташовані не по значущості ролі, наприклад головні актори можуть буди десь далеко у списку, а на початку, навпаки, другорядні. Приклад, Володар перснів: Хранителі персня. Чи планується вдосконалення? Бо інколи хочеться переглянути сторінки головних героїв, їх фільми та інше, щоб не шукати по списках з усією командою.
4  
Максим
Логічніше було написати цей пост у цій темі, тож продублюю:
Можливо, слід переробити "Календар серіалів". Змінити вигляд на більш класичний, де кожен місяць - окрема таблиця, а в комірці (дні) перелік епізодів серіалів, які виходять цього дня
 
Антін
Безліч Ідей і всі Якісні на одне тямуче в програмуванні Кошеня... так що Порада на майбутнє для всіх користувачів КіноБази (особливо нових наївних ініціативних ентузіастів, помилково впевнених, що сайт стрімко має розвивається, бо Українською Безальтернативний варіант Про Кіно і покладаєте великі сподівання, Ніхто крім КіноБази) наберіться безмежної терплячості (місяці, роки), стримуйте власні бажалки, вони не завжди збігатимуться з вільним часом і можливостями Єдиного Реалізатора всіх всіх прохань натовпу щодо Інформативності, Функціоналу та Зручності... Якщо простіше не повторюйте моїх помилок щомісячно розчаровуватись що все без змін (Андроїд Додаток більше року не подає ознак життя), бо кожен з нас наївно впевнений що ось ще трішки і буде вільний, зручний, ідеальний час, то відразу все все Зміню, почну реалізовувати все складне... так ось Користуйтесь тим як є, підлаштовуйтесь і стримуйте власні нерви не вибішуйтесь від дрібниць. Дяка що є хоч навіть така © 2016-2024 КіноБаза
1  
Ben Dujkin

Навіть не знаю в яку тему написати, хай буде тут. В мене тултіп показує під клітинками днів в статистиці.
https://ibb.co/LhvPk3z

 
Ben Dujkin

Вставка зображень через markdown не працює?

 
Ben Dujkin
Працює!
Ось так ![](https://i.ibb.co/XkV42qZ/2024-03-08-190029.jpg)
А потім через три крапки вибрати markdown, оновити сторінку.
 
may4444
Сайт чудовий, є все, що потрібно. Дякую автору.
Є така пропозиція: додати сортування фільмів за жанрами. Наприклад я хочу бачити не тільки авторські списки, а всі комедії. Або в розділі Детективи відображається список всіх фільмів, що мають відношення до детективного жанру. Якщо фільм міжжанровий комедія-детектив, то він відображатиметься і у списку Детективи, і у списку Комедії.
 
Ben Dujkin
Верхнє меню - Все кіно - Все кіно
Потім справа вибрати детектив і знизу фільтрувати.
1  

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати

Нещодавно переглянуті: