Стартують зйомки пригодницької кіноказки у жанрі фентезі «Легенди Чарівнолісся» режисера Віктора Андрієнка

17.09.2019 15:01     Кошеня

Легенди Чарівнолісся

Історія фільму починається з того, що суворий Воїн та веселий Мольфар з примхи долі стають охоронцями чванькуватого хлопчиська, навіть не підозрюючи, що від цієї дитини залежить порятунок всього Чарівнолісся і навіть Світу. Відтепер ця трійця, разом, протистоятиме наймогутнішим силам зла.

Режисером-постановником стрічки є Віктор Андрієнко, відомий як творець дитячого фільму «Івана Сила», що розповідає про видатного українського важкоатлета і найсильнішу людину XX сторіччя — Іван Фірцака. Ця стрічка відмічена багатьма державними та міжнародними нагородами й преміями. Також Андрієнко виступив співрежисером та співавтором сценарію 3D-анімаційного фільму-фентезі «Микита Кожум'яка» (кінопремія «Золота Дзиґа» - за Найкращий анімаційний фільм) і продюсером анімаційного фільму «Цар Плаксій та Лоскотон», прем’єра якого відбулася у вересні 2019 року.

Працювати для дітей — це велика відповідальність. Мене часто запитують: яким має бути фільм, адресований дитячо-юнацькій аудиторії? І зі свого досвіду я можу дати чітку відповідь: перш за все, це має бути стрічка, зроблена професійно й чесно, в якій є справжні герої, спроможні боротися зі злом, неправдою та підступністю. — наголошує режисер кіноказки Віктор Андрієнко. — Попереду цікава і складна робота. Сподіваюся, нам вдасться по максимуму втілити свій задум, а що з того вийде оцінить наш найголовніший глядач - діти!

Перший знімальний день, з примхи долі, співпав із ювілеєм режисера — йому виповнюється 60-років — тож розбиванням тарілки він знаменує новий виток успіху у творчій кар’єрі.

«Легенди Чарівнолісся» отримав грант Українського культурного фонду на підготовчий період та створення 10 хвилин work in progress матеріалу. Загальний бюджет картини дорівнює 3 млн. євро.

Це амбіційний український проект в жанрі фентезі, який, сподіваюся, буде відповідати очікуванням аудиторії не лише в Україні, а і за її межами. — коментує продюсер фільму Андрій Корнієнко. — Наразі, на етапі створення 10-хвилинного матеріалу, розуміємо, що наші герої виглядають казково і водночас сучасно, в нас крута команда, топові актори України в авторських костюмах Костянтина Кравця, унікальні фахівці зі створення гриму та спецгриму на чолі з Джулією Мельник, досвідчений оператор Дмитро Недря, в фільмографії якого ко-продукційний з Італією фільм «Ізі», а також фільми «Фокстер і Макс», «Шевченко: перший самурай», з нами в проекті відомий в кінобізнесі VFX-партнер – Mental Drive, одні з найкращих каскадерів України, що створюють складні постановочні трюкові сцени – XGST Stunt».

Результати роботи команди можна буде побачити вже наприкінці цього року – це буде перший тізер фільму «Легенди Чарівнолісся».

ПРО ФІЛЬМ

«Легенди Чарівнолісся» — це пригодницький фільм для дітей, сюжет якого базується на історично-народних казках та міфах українського фольклору. Сценарій кінострічки — це екранізація однойменної книги видавництва Братів Капранових.
Однак це не просто дитяча казка. Це розповідь про добро і зло, про любов і ненависть, врешті-решт, про життя і смерть. Але перш за все — це історія про справжню дружбу.

Головним героєм фільму є десятирічний Марек, хлопчик-вельможа і сирота. Він зарозумілий і упертий, але шляхетний, добрий та щедрий. З народженням Марека пов'язана похмура таємниця, через яку йому доведеться протистояти неймовірно злим, небезпечним та підступним міфічним створінням. На щастя, на допомогу хлопченяті прийдуть: загадковий і суворий Воїн, добрий, останній зі свого племені, велетень Бродник, неймовірно балакучий, але напрочуд веселий мольфар Базіка і войовнича дівчинка-лісунка Олеся, із якою Марека зв’яже не тільки дружба, а й перша в його житті романтика. Цій різношерстій компанії доведеться не тільки знайти спільну мову, а й разом пройти крізь карколомні, сповнені чародійства пригоди, які змінять не тільки долю всіх героїв, але й їхні характери.

Сценарій кінострічки отримав першу премію Міжнародного літературного конкурсу романів, п'єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова».

Фільм призначений для сімейного перегляду.

У ролях: Олексій Сморигін, Сергій Стрельников, Василь Вірастюк, Василь Бендас, Олександр Григор’єв, Руслан Мирошниченко

Режисер: Віктор Андрієнко
Сценарій: Віктор Андрієнко, Олена Шульга
Оператор: Дмитро Недря
Художник-постановник – Віктор Бучковський
Художник по костюмах: Костянтин Кравець
Художник по гриму: Джулія Мельник
Постановник трюків: XGST Stunt
VFX-партнер – Mental Drive
Виробництво: Charmswood Pictures, Mainstream Pictures (Україна)


Коментарі:
Поки коментарів нема. Будьте першими - напишіть коментар!

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати

Нещодавно переглянуті: