КіноБаза

Голівудські тренди

Автор forcer 2 січня 2017

Голівуд...Якщо дослівно з англійської - "священний гай" (моск. "священная роща")...З давніх давен у язичницькому поклонінні ідолам священний гай відігравав ключову роль. Саме у таких гаях здійснювали свої обряди і приносили жертви ідолам язичницькі жерці. Достатньо проглянути історії, описані у біблійних книгах, і відразу гостро починаєш розуміти обманливу суть священного гаю.
Насьогодні Голівуд - це священний гай поклоніння усьому, тільки не Творцю усього існуючого...Так, ще понад сторіччя тому людство почало підсідати на голку кінематографу...І цьому є пояснення. Людина мислить образами...І найефектнішим способом передачі інформації є передача образів. Саме образи глибоко зворушують внутрішнє єство людини...І саме Голівуд, як ніщо інше, найактивніше створює неймовірно потужний інформаційний посил образів у теперішнє суспільство. Що ж ми сьогодні бачимо на екранах кінотеатрів, телевізорів і моніторів? Якщо придивитися уважніше, то перед нами постає дуже добре продумана система, яка генерує не просто фільми і серіали, а СИСТЕМУ ОБРАЗІВ, які можно розсортувати і побачити певні тенденції, тренди, сигнали...Отже,

  1. НІЯКОЇ БІБЛІЇ. Не дивлячись на те, що Біблія ще й насьогодні залишається самою популярною книгою у світі (у світі більше 2-х мільярдів послідовників християнства), усе ж Голівуд практично не пропонує фільмів на основі біблійних цінностей...Ви мені заперечите - а як же Ной, Боги і царі, Бен-Гур і т.п.? Нажаль, ці фільми перекручують і спотворюють біблійні історії, наповнюють їх вигадками, які не мають нічого спільного зі святинями християнства...Навпраки, на противагу їм постають Код да Вінчі, Ангели і демони, Німферно, засновані на пустих фантазіях і міфах, підкріплених таємничістю і цікавістю.
  2. ЗАСИЛЛЯ СУПЕРГЕРОЇВ. На конвеєрі Голівуду штампується розмаїття усіляких супергероїв, які рятують цей світ від проявів зла. Діти, які ще не вміють аналізувати інформацію а сприймають її як факт, після перегляду фільмів про супергероїв дійсно вважають, що нашу землю від зла врятують саме вони - Супермени, Спайдермени, Бетмени, Антцмени, Айронмени і інші подібні мени...А якомусь там Ісусу-Спасителю взагалі немає ніякого місця у справі спасіння людства...А навіщо людство спасати від гріха, якщо у фільмах і поняття такого немає...
  3. ЗАСИЛЛЯ МІСТИКИ І ФЕНТЕЗІ. Альтернативні світи, цивілізації ваблять глядача своєю незвичайністю...Так хочеться поринути у світ Пандори, Семи королівств або Середзем'я і інших вигадок фантастів-містиків! На фоні цих вигаданих світів наша Земля здається "затертою" і непривабливою...
  4. ЦІЛЬ ОПРАВДОВУЄ ЗАСОБИ. Практично усі герої фільмів перемагають зло зовсім не добрими методами. Кров, вбивства, насилля, до яких вдяються "герої-рятівники" на екрані, мають смислову прив'язку до фрази "добро перемагає зло".
  5. АНТИГЕРОЇ, ЯК ПРИКЛАДИ ДЛЯ НАСЛІДУВАННЯ. Купка збочинців, як наприклад у "Загоні самогубців", представлена командою крутих, неперевершених героїв, яким лише під силу здійснити неможливу місію. До біса загальнолюдські цінності, важливіше бути крутим і нездоланним! Байдуже, що за спиною у цих "героїв" вбивства, терор, в'язниці, насилля....Але ж вони такі класні, що аж мурахи по шкірі! А на фоні них якісь там поліцейські, державні службовці здаються нікчемними поганцями, які осмілюються мати претензії до крутезних чуваків і чувіх!
  6. ЗБОЧЕННЯ ЯК ПРИВІЛЕЙ. Як тут не пригадати фільми зі всілякими "героями"-геями, лесбіянками, садомазохистами, трансгендерами і т.п...Голівудський кінематограф представляє їх я цілком нормальних людей, які потребують підтримки, співчуття, поваги тощо. Що по-особливому вражає, то усі актори, які у фільмах демонструють наготу, збочення, відвертий секс, отримують стрімкий злет у своїй акторській кар'єрі...Це можна прослідкували на доступних ресурсах інтернету.
  7. ЗОВНІШНЄ ЗЛО. У більшості фільмів зло має лише зовнішню сутність - усілякі поганці, прибульці, чудернацькі створіння, зомбі, монстри, інфекції, віруси...І жодного слова про ГРІХ, який і став справжньою бідою усього людства.

Я намагався виділити лише основні тренди...Але і по них одних формується доволі сумна картина...У тінь заганяються духовні і моральні цінності людства, зло асоціюється лише з якимись неземними створіннями, поганцями, космічними прибульцями...Люди під впливом кінематографу починають забувати, що насправді зло у вигляді гріха живе всередині кожної людини...І від цього зла людство не зможе визволити жоден супергерой у класичному теперішньому розумінні...Лише Христу під силу це здійснити для кожної людини...
Хтось може сказати, що цей пост є християнською пропагандою, але нехай не забуває, що більшість із нас дійсно пов'язані із християнством від народження. Нічого цього соромитися. Насправді у світі йде невидима війна за кожне людське серце...Тільки ця невидима для людського ока війна точиться між справжнім злом (люцифером) і справжнім добром (Христом). Дуже прикро, що голівуд воює на боці ворога людства...


Поділитись через

Коментарі:

Кошеня
По суті так і є, але я не думаю, що вони це спеціально роблять.
Дивись за баблом. Зараз найприбутковіше - це випустити фільм по коміксах типу Дедпул / Загін Самогубців, пару років назад - про зомбі (тоді взагалі був зомбі-бум), зараз комікс-бум. Ще набуває популярності фільм за мотивами реальних подій, хоча зазвичай сильно міняють акценти.


Ще є фільми та серіали (Чорне дзеркало, І мертві підуть..), про людей та помилки (до прикладу І мертві підуть). Їх стає менше, бо менше попиту. Але коли конкуренція серед коміксів буде завелика і ця тема буде заїзджена, тоді почнуть знову з'являтись фільми про людей.


Все крутиться по колу, тож через кілька років знов буде більше філософських картин.
forcer
Як людина може себе визволити від того, що їй притаманне від народження і вплелося у її сутність? Авжеж, тільки Той, хто сотворив людину на Свій образ і подобу, знає як її відновити...В цьому суть Євангелія, втіленням якого і є Син Божий...Це якщо зовсім коротко. Розумію, що цей сайт не створено для такої полеміки, але якщо питання задаються, постараюся поділитися своїм розумінням.


Ми в соціальних мережах:
Facebook
Twitter
Instagram
Mastodon

Реклама