КіноБаза

Нетфлікс видалив сцену самогубства з серіалу «13 причин чому»

Автор xD 16 липня 2019

Нетфлікс прийняв рішення видалити з серіалу 13 причин чому (2017) сцену самогубства. В одному з фінальних моментів першого сезону героїня Кетрін Ленґфорд у ванній розкриває собі вени лезом. Пізніше тіло дівчини виявляє її мати. Епізод викликав хвилю критики, і через два роки компанія вирішила його вирізати.

Ми чули від багатьох молодих людей, що" 13 причин чому "підштовхнув їх почати розмову про таких складних темах, як депресія і суїцид, і спробувати знайти допомогу. Іноді вперше, -

Ми готуємося випустити третій сезон пізніше цього літа і уважно прислухаємося до розмов про серіал. Так що за порадою медекспертів, включаючи доктора Крістін Мотье, головного лікаря Американського фонду запобігання самогубствам, ми разом з творцем серіалу Брайаном Йоркі і продюсерами вирішили вирізати з першого сезону сцену, де Ханна кінчає життя самогубством.

13 причин чому розповідає про проблеми, з якими доводиться стикатися сучасним американським школярам. У центрі сюжету - Ханна Бейкер, тиха школярка, несподівано для всіх покінчила життя самогубством. Після себе вона залишила колекцію з аудіокасетами, на яких вказала 13 причин, що підштовхнули її до суїциду.

Деякі експерти вважають, що відверта демонстрація сцени самогубства могла привести до появи наслідувачів. Так, відповідно до одного з дослідженням, після прем'єри серіалу в березні 2017 року кількість суїцидів серед американських хлопчиків у віці 10-17 років зросла на 28%. Через дев'ять місяців після релізу в тій же групі був зареєстрований стрибок до 195 смертей.

Джерело: deadline.com

Поділитись через

Коментарі:

Поки коментарів нема. Будьте першими - напишіть коментар!

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати


Пов'язані фільми:
Пов'язані персони:

Ми в соціальних мережах:
Facebook
Twitter
Instagram
Mastodon

Реклама