Незалежне кіно у прокаті

22.02.2018 21:28     Stanislav Gotsulyak

22 лютого у Культурному центрі “Кінотеатр “Київ” /Велика Васильківська, 19/ виходить в прокат міжнародна трилогія «Моє дитинство», що об'єднала ігрові короткометражні фільми зняті в Україні, Грузії та Італії.
Cценарії до фільмів створені за мотивами оповідань "Мужицький ангел" Степана Васильченка, "Кров" Нодара Думбадзе та "Мій університет" Ніно Палумбо. Разом вони творять кінотриптих, присвячений Хлопчику в різні вікові періоди. Автор проекту – український режисер Ірина Правило.
«Моє дитинство» – міжнародний кінопроект в рамках якого було організовано і успішно завершено дві компанії спільнокошту. В рамках кінотуру містами України трилогію було презентовано в Миргороді, Дніпрі, Луцьку та Маріуполі; наприкінці лютого паралельно стартує прокат у Львові (Кінопалац "Копернік"). Далі трилогію побачать у Чернігові, Червонограді, Кам'янському, Одесі, Тернополі, Рівному та Івано-Франківську. Географія туру розширюється.
Проект отримав ряд нагород, серед яких: Золота медаль Національної академії мистецтв України, Орден честі Президента Грузії, Спеціальний диплом 41-го МКФ «Молодість», Золота Медаль Президента Республіки Італія Джорджіо Наполітано "За внесок у розвиток кіномистецтва", гран-прі Одеського міжнародного дитячого фестивалю "NEXT".

_“...Оповідь нагадує біблійну простоту в кращому сенсі цього слова...” - з рецензії кінорежисера Романа Балаяна на фільм "Кров"
“... фільми присвячені темі дитини, дитинства... Та проблеми, порушені в них, – людина та її сім’я, людина і небо, Бог – дозволяють сприйняти образ дитини як символічний...” кінокритик Анастасія Пащенко
«Цю трилогію мають побачити діти усіх шкіл Італії» - Асоціація вчителів Тоскани


Коментарі:
Поки коментарів нема. Будьте першими - напишіть коментар!

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати

Нещодавно переглянуті: