КіноБаза

Мартін Скорсезе пророкує закриття сайту Rotten Tomatoes

Автор mercuriy_v 13 жовтня 2017

Нещодавно режисер написав авторську колонку для The Hollywood Reporter, у якій жорстко пройшовся щодо сайту Rotten Tomatoes і компанії Cinemascore.

На думку Скорсезе, звичка стежити за показниками в прокаті і оцінками на кіноресурсах нагадує кривавий спорт і негативно позначається на критиці фільмів.

Вони оцінюють картини, як ви оцінюєте коней на іподромі, ресторани в довіднику Zagat або побутову техніку в каталозі, - пише Скорсезе. - Вони цілком і повністю зав'язані на кінобізнесі і абсолютно ніяк не пов'язані зі створенням або переглядом кіно. Кінематографісти зводяться до простих виробників контенту, а глядачі стають схожими на нудьгуючих споживачів

Режисер вважає, що навіть назва сайту Rotten Tomatoes (в перекладі "гнилі помідори") образлива і від самого початку негативно налаштовує глядачів по відношенню до кінематографістів. І поки справжні критики, що люблять і знають кіно, поступово відходять на задній план, з'являється все більше людей, що віддають перевагу просто лаяти кіно.

Далі режисер розмірковує про долю фільму "Мати!" Даррена Аронофскі, який отримав на Cinemascore страшну для багатьох оцінку F (наша двійка). Скорсезе вважає, що деякі глядачі не зуміли досить глибоко оцінити картину, задовольнившись поверхневим судженням.

Тільки режисер, небайдужий до своєї роботи, міг зробити подібний фільм. Я подивився картину кілька тижнів тому, але вона все ще зі мною.
Хороші фільми від справжніх кінематографістів існують не для розбору, споживання, і не можуть бути моментально зрозумілі. Вони навіть можуть не подобатися. Вони існують, тому що людина за камерою повинна була їх зробити. І будь-яка людина, знайома з історією кінематографа, прекрасно знає, що є довгий список картин, наприклад "Чарівник країни Оз", "Це дивовижне життя" або "Запаморочення", які спочатку були відкинуті глядачем, але згодом стали класикою. Рейтинги Rotten Tomatoes і оцінки Cinemascore скоро зникнуть. Можливо, їм на заміну прийде щось ще жахливіше, - робить висновок режисер.

Голлівуд нещодавно почав справжню війну з сайтом Rotten Tomatoes. Деякі студії вважають, що рейтинг занадто сильно впливає на прокат і позначається на бокс-офісі, і планують повністю відмовитися від прес-показів.

Режисер і продюсер Бретт Ретнер назвав сайт «найжахливішим, що сталося з культурою кіно в наш час». Проти сайту регулярно висловлюються фанати, незадоволені рейтингом улюблених фільмів.

Джерело: www.hollywoodreporter.com

Поділитись через

Коментарі:

Поки коментарів нема. Будьте першими - напишіть коментар!

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати


Пов'язані фільми:
Пов'язані персони:

Ми в соціальних мережах:
Facebook
Twitter
Instagram
Mastodon

Реклама