10 українських фільмів, що скоро вийдуть у кіно

18.01.2017 19:24     Кошеня

З кожним роком кількість українських фільмів збільшується, тож можливо щось і буде не зовсім нудним, а якщо пощастить, наступного року до деяких продюсерів дійде, що таке українська мова.

До червня 2017 року у кіно вийдуть наступні українські стрічки:


Правило бою

У кіно з 26 січня

Фільм Олексія Шапарева, відомого за роботою над військовим серіалом «Гвардія", мав вийти в прокат 24 листопада минулого року. Але, дату прем’єри перенесли на 26 січня.


Рідні

У кіно з 2 лютого

Легендарний режисер Віталій Манський вирушає до своїх родичів у Львів, Одесу, на Донбас та в Крим. Він досліджує стосунки, надії, думки таких різних, але рідних для нього людей. Крізь історію своєї родини режисер зображає новітню історію України.


Давай танцюй

У кіно з 2 березня.

Микита залишає рідне місто і вирушає до столиці на танцювальний турнір. Для юнака участь у проекті – більш, ніж хобі та розвага. Він повинен перемогти, щоби допомогти рідному братові зібрати необхідні кошти на операцію.


Маріуполіс

У кіно з березня

Маріуполь, місто на узбережжі Азовського моря, знаходиться в двох кроках від зони бойових дій на сході України. Звуки пострілів чутні в межах міста. Ми маємо можливість побачити повсякденне життя мешканців оточеного міста. Чоловік лагодить рибальську сітку і виходить в море. Два трамваї стикаються один з одним – ніхто не постраждав, дроти лагодять в той же день. Для робітників на фабриці організовано невеликий концерт – щира гра скрипаля розчулює їх до сліз. Бомби падають в море, але люди вже звикли. «Маріуполіс» – потужна графічна данина поваги місту в складних умовах, фільм, присвячений його поетам і шевцям.

Надіємось рівень депресняка не буде дуже високим =)


Інфоголік

У прокаті з 2 березня.

Молодий менеджер інвестиційної компанії Іван є справжнім інфоголіком. Він ні на хвилину не розлучається зі своїм телефоном. Його залежність стає справжнім прокляттям, коли всі новини, про які він дізнається, починають відбуватися саме в його житті.

Як бачимо з трейлера, без псячої мови продюсери не можуть обійтись. Що ж, хоч би цей заїзджений сюжет зробили красиво.


Червоний

У кіно навесні

Історичний фільм Зази Буадзе, прем’єра якого планувалася спершу на жовтень минулого року, знятий за романом Андрія Кокотюхи.

Два українця, що одночасно воювали за різні ідеали. Тепер вони на каторзі: колишній командир УПА Данило Червоний і радянський льотчик Віктор Гуров. Червоний — із заходу України, Гуров — зі сходу. Чоловіки домовилися між собою протистояти репресіям начальника табору майора Абрамова і підіймають повстання.

Бюджет: 20 млн. грн.


Поліна

Поліна
у прокаті з 25 травня

Історія дівчинки, яка вирушає на пошуки правди про свою сім’ю в чарівну подорож, повну небезпек і пригод.

Бюджет: 2 млн євро. Копродукція з Бельгією та Францією.


DZIDZIO Контрабас

У кіно з 7 березня


Мир вашому дому

У прокаті навесні

У єврейському селі живе молочник Тев’є. Він бідний настільки, що у п’яти його дочок є лише один вихід – вдало вийти заміж. Він звертається по допомогу до свахи. Проте доньки вважають за потрібне самостійно вирішувати свою долю.


Люксембург

Люксембург
У кіно з травня

«Люксембург» – це другий повнометражний фільм режисера Мирослава Слабошпицького, який у 2014-му тріумфував із «Племенем". У нього так повірили, що ще у 2015 році права на показ тоді не знятої картини «Люксембург» придбали дистриб'ютори для території Чехії, Словаччини, країн колишньої Югославії та Греції.

Події картини розгортаються у Чорнобильській зоні, територія якої дорівнює території Герцогства Люксембург. Чорнобиль, наче окрема країна, живе за своїми законами. Люди, які там працюють, - це співтовариство на руїнах ядерної катастрофи. Фільм Слабошпицького не зачіпає причини аварії, а розповідає про життя людей на цій дивній території.


Коментарі:

Увійдіть, будь ласка, щоб коментувати

Нещодавно переглянуті: